Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’emboscada de Fernández Díaz se li gira en contra

El directe!cat es feia ressò avui d’una informació apareguda al setmanari la Directa on es veia a través d’un vídeo com presumptes membres del servei d’intel·ligència de l’Estat miraven de comprar un confident oferint-li de 200 a 250€ per obtenir informació sobre els moviments socials vinculats a diversos casals de Barcelona. La sorprenent revelació de la Directa ha obligat a Fernández Díaz a respondre.

 

Redacció
Redacció 19/04/2016

“Totes les policies del món intenten captar confidents, sobretot quan es tracta de temes relacionats amb el terrorisme, però amb això no vull dir que en aquest cas es tracti d’això”, ha assenyalat el ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz. El popular ha volgut sortir al pas de les informacions que han aparegut a la directa i que vincularien els serveis d’intel·ligència de l’Estat en l’enèsim escàndol de l’executiu Rajoy, la compra de voluntats per investigar els moviments socials de Barcelona.

Fernández Díaz, acorralat per un activista que ha pogut destapar tota una trama

Els presumptes agents de l’Estat haurien topat amb Quim Gimeno, activista social vinculat a casals barcelonins, que després de sospitar dels seus interlocutors, els hauria seguit el fil fins a mantenir quatre trobades i començar a enregistrar converses. El ministre espanyol ha explicat que no tenia “informació especial sobre el tema”, i ha dit que s’ha “interessat” per la qüestió, intentant treure ferro a un assumpte que clarament se li ha girat en contra quan ha passat d’intentar parar una emboscada als moviments socials que cohabiten a Barcelona, i que podrien ser propers a la CUP, a que aquesta la línia de la discreció i se li torni com un boomerang en forma d’escàndol. És per això que Fernández Díaz ha volgut mirar de prevenir i deslligar el que és la compra de voluntats per espiar el terrorisme i l’activisme social barceloní.