Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’eix Vic-Olot entrarà totalment en funcionament abans de l’abril del 2009

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat aquest dijous a Santa Maria de Corcó que l’eix Vic-Olot estarà obert a la Setmana Santa de l’any 2009. El conseller ha dit que l’obra pot estar algunes setmanes abans però que es vol ‘curar amb salut’ a l’hora de fixar una data concreta.

La infraestructura, que segons el conseller és molt important i requerirà una gran inauguració, va suposar una de les primeres discrepàncies al si del tripartit arran de la polèmica del túnel de Bracons. Nadal ha avançat aquestes informacions de l’eix Vic-Olot mentre presidia la inauguració de les obres de millora d’un tram de la carretera C-153.

Redacció
Redacció 17/10/2008

En referència a la posada en funcionament de l’eix Vic-Olot, el conseller Nadal ha assegurat que tant bon punt estigui l’obra enllestida parlarà amb el president de la Generalitat per tal de fer una gran inauguració perquè entén que el ‘cost i les característiques’ d’aquest nou eix viari així ho requereixen. La setmana santa del 2009 recau en el calendari a la segona setmana d’abril. La nova carretera Vic – Olot (C-37) per Bracons té actualment dos trams en funcionament al seu pas per Osona ( Vic-Manlleu i Manlleu-Torelló) que van entrar en servei el 1998 i el 2002. La longitud total del nou eix que comporta la construcció d’un túnel pel coll de Bracons serà d’uns 19 quilòmetres. D’aquests 10,6 corresponen al tram d’Osona, 4,3 pertanyen al túnel de Bracons i uns altres 4,3 quilòmetres a la banda de la la Garrotxa.

Les obres de millora a la carretera C-153 que aquest dijous han inaugurat el conseller Nadal i la diputada provincial, Anna Hernández, han consistit -entre d’altres- en un eixamplament de la carretera i una renovació del paviment. Aquesta era molt estreta i es calcula que un 10% dels vehicles que hi circulen són camions que van amb empreses de la zona com l’escorxador Patel o la planta de purins de Santa Maria de Corcó. Hernández ha explicat que l’estat amb el que es trobava la carretera havia provocat ‘neguit’ entre els veïns perquè amb l’antiga amplada no permetia el pas ‘d’un camió i un cotxe alhora’. Per aquesta via hi circulen diàriament uns 2800 vehicles de mitjana segons dades de la Diputació i la Generalitat.

La carretera C-153 és titularitat des del 2006 de la Generalitat en virtut del conveni que la Diputació i el govern català van signar de traspàs de les carreteres comarcals que fins llavors gestionava l’ens provincial. Les obres tingut un cost 890.000 euros assumits tots ells per la Diputació de Barcelona. Segons ha explicat Hernández quan es va fer el canvi de titularitat el projecte de remodelació estava ‘fet i elaborat’ pel que d’acord amb la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Maria de Corcó es va optar per tirar-lo endavant amb l’objectiu de guanyar celeritat en l’execució de l’obra.

En l’acte d’inauguració de les obres de millora hi han assistit nombrosos alcaldes de la comarca així com el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa. L’alcalde de Santa Maria de Corcó, Josep Mas (CiU), s’ha mostrat molt satisfet per aquesta obra. Prèviament a l’acte d’inauguració el conseller Nadal s’ha reunit amb l’alcalde de Rupit, Sebastià Juanola (CiU).