Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Ciutadans ha perdut tota “Esperanza”

Ciutadans perd vots arreu de Catalunya. El partit s’augurava uns resultats de creixement respecte a les autonòmiques i ahir va patir un fort retrocés. A Ciutadans no van acabar d’encaixar la derrota a Barcelona. Tantes forces dipositades en Esperanza García, al capdavant de la ciutat, no aconseguiren obtenir representació a l’alcaldia de la capital catalana.

Redacció 28/05/2007

L’efecte Ciutadans es desinfla. S’esperaven treure uns grans resultats i no ha estat així. La gran decepció ha estat Barcelona, on Esperanza García no ha tret el 5% necessari per poder tenir representació. Només el Partido de la Ciudadania ha tret 13 regidors, menys que les CUP o Plataforma per Catalunya. A més, d’aquests 13 regidors aconseguits 4 són d’un mateix municipi, la petita població de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià), on serà alcalde José Manuel Prados, que abans es presentava a les llistes del PP. En altres paraules, un trànsfuga que ja manava i ha marxat del PP a Ciutadans.

El partit cau en picat, ja que no ha aconseguit treure més vots en xifres absolutes ni tampoc aconsegueix un major percentatge. Per posar de manifest aquesta davallada, la població on Ciutadans va treure més vots a les autonòmiques, Cerdanyola, no ha tret tampoc representació. directe!cat us explicava que hi succeí al municipi.