Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’educació perduda

Durant el debat entorn l’assignatura Educació per a la Ciutadania que va tenir lloc dimarts al Congrés dels Diputats, el popular Martínez Pujalte va tornar a demostrar la gran “educació” […]

Redacció
Redacció 29/06/2007

Durant el debat entorn l’assignatura Educació per a la Ciutadania que va tenir lloc dimarts al Congrés dels Diputats, el popular Martínez Pujalte va tornar a demostrar la gran “educació” de què fa gala, provocant una bronca i guanyant-se a pols l’expulsió de l’hemicicle.

De fet Pujalte té el dubtós honor de ser el primer i únic diputat de la història de la democràcia que ha estat expulsat de la cambra, ara fa un any. Dimarts Pujalte va increpar la diputada d’Esquerra Laia Cañigueral, que defensava l’assignatura davant la moció en contra del PP. Cañigueral va manifestar que no entenia “com un demòcrata pot estar en contra d’aquests continguts”. Pujalte, rebotat, va cridar “esta pequeña no me da lecciones de democracia”, cridant des del passadís.

El president de la cambra va amenaçar d’expulsar Pujalte si continuava comportant-se indignament: “Le llamo al orden, señor diputado. Es lamentable esta forma de conducirse, todas las semanas y todos los días faltando al respeto a sus colegas. Haga el favor de estarse tranquilo”.

Quan Pujalte va calmar-se, Canyigueral va recomanar-li d’assistir precisament a les classes d’Educació per a la Ciutadania. El comentari va acabar desfermant els aplaudiments i les rialles de l’hemicicle.