Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

‘L’edifici laqubian’

‘L’edifici laqubian‘ Autor: Alaa Al Aswani Traducció: Pius Alibek Editorial: Edicions de 1984 Col·lecció: Mirmanda. núm. 43. Pàgines: 236 Mides: 14 x 21 cm. Enquadernació: Rústica amb solapes Any edició: […]

Redacció
Redacció 18/08/2007

L’edifici laqubian

Autor: Alaa Al Aswani
Traducció: Pius Alibek
Editorial: Edicions de 1984
Col·lecció: Mirmanda. núm. 43.
Pàgines: 236
Mides: 14 x 21 cm.
Enquadernació: Rústica amb solapes
Any edició: 2007

RESSENYA

L’escriptor Alaa Al Aswani converteix en best seller una novel·la que critica els mals de la societat egípcia. Com un autèntic terrabastall, L’Edifici Iaqubian, una novel·la coral que s’erigeix com un retrat incisiu d’un país en crisi, ha remogut la societat egípcia. Amb més de deu edicions en àrab i més de cent mil llibres venuts, l’obra incorporada al cinema i exhibida al festival de Berlín ha estat traduïda a l’anglès, al francès, a l’alemany, a l’italià i ara al català.

Alaa Al Aswani va néixer el 1957. Dentista de professió, parla anglès, francès i castellà, que va aprendre per poder llegir García Márquez. Al Aswani dissecciona sense pietat els mals de la societat egípcia contemporània i aborda amb naturalitat temes considerats tabú. Així, l’homosexualitat, la hipocresia religiosa, la corrupció, el fonamentalisme, l’abús de poder i l’esclavitud sexual de la dona davant del patró són narrats sense prejutjar però sense pietat.

Sorprenentment, tant la novel·la com la pel·lícula han sobreviscut indemnes a la censura. El film, una superproducció de 3 milions de dòlars, adaptada pel conegut guionista Wahid Hamed i dirigida pel seu fill, Marwan Hamed, ha estat tot un èxit i ha guanyat un premi al festival Tribeca Film de Nova York.

Compra’l a Llibres.cat