Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’economia de la zona euro cau un 0,2% del PIB en el tercer trimestre i entra per primer cop en recessió

|

- Publicitat -

Eurostat preveu que l’economia de la zona euro creixi un 1,2% en el conjunt del 2008, que el 2009 no passi del 0,1% i que el 2010 es comenci a recuperar amb un 0,9%. El conjunt dels 27, a diferència dels 15 socis que comparteixen la moneda única, encara no ha entrat en recessió, ja que tot i que el seu PIB també ha caigut un 0,2% en el tercer trimestre, en els tres mesos anteriors havia registrat un creixement zero.

França és l’única potència econòmica europea que se salva, per ara, de la recessió, ja que després que el seu PIB caigués un 0,3% d’abril a juny s’ha recuperat de juliol a setembre, registrant un molt lleuger creixement de només l’1%. Fora de la zona euro només Estònia ha entrat en recessió, amb dos trimestres consecutius de creixement negatiu, del 0,8% en el segon trimestre i de fins el 1% en el tercer. Per contra, tot i la desacceleració global i la crisi financera, l’economia de fins a vuit socis de la UE ha registrat números positius de juliol a setembre, com Eslovàquia, la República Txeca o Xipre, que han crescut un 1,5%, un 1% i un 0,6%, respectivament.

Publicitat

Bulgària Dinamarca, Irlanda, Letònia, Luxemburg, Malta, Polònia, Romania, Eslovènia, Finlàndia i Suècia no han facilitat dades a l’oficina estadística de la Comissió Europea i, per tant, no apareixen en l’informe que Eurostat ha fet públic aquest divendres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut