Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’eco de la llista unitària torna a ressonar als mitjans

Els comentaris a favor i després en contra de la llista unitària del candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, han fet aflorar per enèsima vegada una remor als mitans per discutir aquesta possibilitat. La tertúlia d’El Món a RAC1, i la pregunta del dia que planteja Els Matins de TV3 n’han parlat, mentre que columnes d’opinió com ara la de Francesc-Marc Álvaro a La Vanguardia també ho han fet. L’inacabable debat torna a estar servit. 

Redacció
Redacció 30/03/2015

Barberà i Sanchis, opinions oposades

Jaume Barberà s’ha refermat en la defensa de la candidatura conjunta al programa de Jordi Basté: “Si no hi ha llista unitària aquí hi haurà molts problemes, i de moment els fets em donen la raó, i voldria que no me’ls donessin”. Mentrestant, Vicent Sanchis al mateix programa ha dit que és un debat perjudicial i que s’hauria d’aparcar. D’altra banda, a TV3 la pregunta del dia també tenia la intenció clara de fer bullir l’olla: “El debat sobre la llista única de cara al 27-S està tancat?”. Això ha provocat les discussions entre els tertulians del programa i també a les xarxes.

Francesc-Marc Álvaro diu que Espanya tem la unitat

D’altra banda, el també opinador Francesc-Marc Álvaro també hi ha dit la seva en una columna a La Vanguardia: “Els que manen a Madrid resumeixen així la situació sobre el procés sobiranista: ‘sense llista única i amb l’aparició de Podem, això s’ha acabat’, m’ho expliquen fonts de total credibilitat”. També posa pressió als republicans dient que queda mig any “per rectificar” i afirma que a Madrid tenen temor a la unitat el 27-S perquè això sí que denotaria un factor clar plebiscitari dels comicis.

L'ARA diu que un sector de l'ANC continua apostant per la llista unitària

El Diari ARA obre edició avui fent-se ressò del debat intern a l’ANC per trobar un substitut de Carme Forcadell, i dibuixa un sector defensor de la candidatura conjunta en el si de l’entitat encapçalat per Jaume Marfany i Pere Pugès. De fet, segons l’ARA, aquesta facció de l’Assemblea creu que el full de ruta de l’entitat dels propers mesos hauria d’incloure pressionar CDC, ERC i MES perquè vagin junts el setembre i una llista de la CUP sigui l’única alternativa independentista. A la versió digital d'aquest diari, Antoni Bassas diu que el lapsus de Bosch és comprensible, ja que va parlar amb sentit comú quan va deixar oberta la porta al pacte per anar junts a les eleccions.