Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

L’AVUI més endogàmic

Aquesta setmana s’han conegut les dades d’audiència dels mitjans catalans a la xarxa, que difon mensualment l’OJD interactiva. La majoria de mitjans se n’han fet ressò i, a través d’unes […]

Redacció 13/06/2007

Aquesta setmana s’han conegut les dades d’audiència dels mitjans catalans a la xarxa, que difon mensualment l’OJD interactiva. La majoria de mitjans se n’han fet ressò i, a través d’unes informacions eminentment plurals, cadascú escombrava cap a casa, com és de recepta, a l’hora d’informar dels resultats. Tots mantenien, això sí, la cordialitat d’informar de la resta de diaris digitals, ja que en aquest mercat de diaris gratuïts més que fer-nos la competència, ens complementem.

Tots els mitjans han seguit aquesta tònica de germanor menys el diari AVUI, que en un article d’allò més endogàmic intentava justificar els mals resultats partint d’un retall informatiu que era pura hipèrbole.

L’article en qüestió, que destaca el grau de meravellositat i excel·lència del diari i la confiança cega que milers de catalans regalen a la versió web de l’AVUI, evita parlar de dades absolutes, i no és per menys. Després de la sonada renovació del web -que encara manté el mapa del temps centrat en el Principat i oblida els Països Catalans, que anteriorment sí que respectaven- les visites de l’AVUI són 139.488.

L’AVUI justifica l’augment de visites respecte al mes passat al nou disseny, i ignora completament el fet que les eleccions municipals poden haver-hi tingut molt a veure. El que resulta dramàtic d’observar del redisseny d’AVUI.cat és que, comparant aquests 139.488 visitants de maig de 2007 amb els 137.681 visitants del mateix mes de maig de l’any anterior, el web ha augmentat només en 1.807 visites, tal com es pot observar en l’històric d’OJD.

Renovar-se per acabar al mateix lloc. Veritablement revelador.