Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’avaria d’Endesa no estarà reparada fins al febrer del 2008

L’avaria d’Endesa de la subestació del Passeig Maragall de Barcelona no estarà arreglada del tot fins al febrer del pròxim any, i remarquem que avui no és el dia dels Sants Innocents. Fins a finals d’agost els grups electrògens haurien de seguir funcionant, mentre el 50% d’aquests romandran instal•lats com mesura de seguretat fins al mes de febrer, quan es creu que ja haurà estat reconstruïda l’avaria. Encara avui, Fecsa-Endesa està avaluant la millor manera de reparar el transformador.

Redacció 30/07/2007

Més d’un es posaria a riure per a no plorar al saber que no és una broma de mal gust que l’avaria d’Endesa, ja històrica, i que va deixar sense llum a més de 130.000 persones no estarà arreglada del tot fins al febrer del pròxim any. Així s’ha pogut saber segons un informe sobre la incidència que ha presentat la segona tinent d’alcalde de Barcelona, Imma Mayol, en les comissions extraordinàries de sostenibilitat i seguretat. Aquest informe analitza en profunditat la situació de la xarxa elèctrica a Barcelona després de l’apagada.

Per la seva banda, Fecsa-Endesa està avaluant la millor manera de reparar el transformador de la subestació de Maragall afectat per l’incendi. Segons l’empresa elèctrica, l’obra té una “gran complexitat tècnica” i la previsió és iniciar la reparació la setmana vinent.

Mentre aquestes reparacions no estan fetes i per tal de garantir “un nivell de major estabilitat en el subministrament” a Barcelona, Red Eléctrica procedirà a connectar provisionalment mitjançant un cable de 220 kilowatts el transformador de la subestació. Està previst que aquesta actuació estigui acabada a mitjans d’agost.

La situació actualment

Després de la reunió de Montilla amb el conseller delegat d’Endesa i el president de Red Eléctrica, el president de la Generalitat ha manifestat que el subministrament ha quedat restablert amb una certa “debilitat” i “precarietat”, i fins a finals d’agost els grups electrògens haurien de seguir funcionant, mentre el 50% d’aquests romandran instal•lats com mesura de seguretat fins al mes de febrer, quan es creu que ja haurà estat reconstruïda la subestació de Maragall.

Encara hi ha talls parcials

Segons les companyies elèctriques, actualment la situació en el subministrament elèctric de la ciutat és de “pràctica normalitat”, tot i que es té “constància que es produeixen talls parcials en alguns punts de la ciutat”. Per aquesta raó, de moment es mantindrà el desplegament dels generadors que s’han instal•lat a les zones afectades per l’apagada fins que deixin de ser necessaris. Finalment, Fecsa-Endesa ja ha començat els treballs per connectar les subcentrals del Clot i del carrer Tànger.