Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’autòpsia confirma que el nadó de Vilanova i la Geltrú va patir maltractaments i va morir d’un cop al cap

L’autòpsia que s’ha fet al nadó de nou mesos mort diumenge passat a Vilanova i la Geltrú ha confirmat que amb tota probabilitat va morir d’un cop al cap i que anteriorment havia patit maltractaments. Es confirma d’aquesta manera el que ja van detectar els metges quan el nadó va ingressar, ja cadàver, a l’hospital. Els cinc detinguts, tots familiars del nadó, han passat a disposició judicial pocs minuts abans de les deu del matí d’aquest dimarts, acusats d’un delicte d’homicidi. El jutge podria prorrogar la seva detenció fins demà. Als jutjats també s’hi ha presentat el pare del nadó, que no està detingut i que ha estat citat pel jutge per declarar.

Redacció 22/01/2008

Familiars de la mare del nadó han assegurat que el pare del nen resideix a Saragossa i que mai ha tingut cap relació ni amb la mare ni amb l’infant perquè quan es va quedar embarassada la parella ja no estava junta. Els mateixos familiars han insistit en que l’àvia paterna va trucar als Serveis Socials de de Vilanova i la Geltrú el mes de setembre per denunciar que el nadó patia maltractaments.

Els detinguts, residents al barri de Can Xicarró, són les cinc persones de l’entorn familiar de la criatura. Aquestes són la seva mare, Yazmina F. N., de 18 anys; l’avi de la criatura, Juan F. L., de 47 anys; la parella de l’avi, Maria de la Sierra A. M., de 21 anys; la mare d’aquesta noia, Maria de la Sierra M. C., de 45 anys, i la seva parella sentimental, Antonio F. P., de 44 anys. Tots tenen nacionalitat espanyola i són veïns de Vilanova i la Geltrú, segons han explicat els Mossos d’Esquadra.

‘Durant tres dies hem parlat amb tota la premsa perquè avui ens deixessin tranquils. Ja hem parlat i ja no parlarem més, ja és suficient.

L’àvia de la criatura ha criticat els Serveis Socials de Vilanova i la Geltrú per no haver fet cas de la seva trucada el mes de setembre.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha emès un comunicat on dóna tot el suport a l’actuació dels Serveis Socials municipals i explica que s’ha aportat ‘tota la documentació necessària’ als Mossos d’Esquadra per a la inverstigació, que s’inclourà en el sumari judicial.