Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’autopista del Maresme arribarà fins a Tordera l’estiu del 2009

La concessionària de la C-32, Acesa, ha adjudicat les obres d’ampliació de l’autopista del Maresme des de Palafolls fins a Tordera. Aquesta actuació comportarà la construcció de 4,4 nous quilòmetres d’autopista, des de Palafolls fins a l’enllaç amb el futur desdoblament de la carretera N-II, entre Tordera i Vidreres (Selva). El nou tram de l’autopista també connectarà amb la futura carretera d’accés a la Costa Brava a Lloret de Mar (Selva). Els treballs, que farà l’empresa Dragados per 40,6 milions d’euros, començaran aquest mes de maig i acabaran l’estiu del 2009. Amb la construcció d’aquest nou tram d’autopista es desencalla un projecte que es va començar a tramitar l’any 2001.

Redacció
Redacció 02/05/2008

El nou tram de l’autopista C-32 estarà format per dos carrils de 3,5 metres d’amplada per sentit de la circulació i s’iniciarà a l’actual enllaç de Palafolls, que es remodelarà. Més endavant, l’autopista enllaçarà amb la carretera GI-600, que uneix Blanes i Tordera. En aquest punt es construirà un nou enllaç en forma de rotonda elevada sobre el tronc de l’autopista.

Igualment, es preveu la prolongació de l’autopista uns 550 metres fins a enllaçar amb la futura autovia A-2, que construirà el Ministeri de Foment entre Tordera i Vidreres. La principal estructura prevista en el nou tram de la C-32 és un viaducte de 800 metres de longitud que creuarà el riu Tordera i passarà per la zona de Can Gelpí i sobre de la via de tren de Blanes.

La tramitació d’aquestes obres es va endegar el 2001, quan el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) va aprovar el projecte de traçat i l’estudi d’impacte ambiental, però no es va avançar en la licitació per manca d’acord amb el territori sobre aquest traçat i la seva connexió amb l’A-2. El desembre de 2007 es va aprovar el projecte constructiu definitiu i es va iniciar la licitació de les obres.