Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’Auditori de Barcelona estrenarà una nova sala a finals d’any

L’Auditori ha presentat aquest dimarts la Sala 4, amb un escenari de vuitanta metres quadrats i amb una capacitat per a 168 persones. La nova sala s’utilitzarà per a concerts de petit format, més pròxims a l’experimentació i a la nova creació. També pretén satisfer l’actual demanda d’espai d’assaig de la Banda Municipal, el grup instrumental BCN216, el Quartet Casals i altres grups residents de L’Auditori com l’Orquestra Àrab, la Capella Reial de Catalunya o l’OBC. Aquesta també s’utilitzarà com a sala d’actes de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i concerts de l’acadèmia. Les obres començaran a finals d’abril i està previst que acabin a finals d’any.

Redacció
Redacció 18/02/2009

El nou projecte, redactat pels arquitectes Rafael Moneo i Lucho Marcial, també acollirà un espai polivalent i una pèrgola oberta amb una terrassa d’ús públic. El nou espai annex se situarà a la ubicació on actualment es troba la rampa d’accés a la biblioteca de l’ESMUC, a la façana de L’Auditori del carrer Ribas. L’entrada principal s’ubicarà a la façana del carrer Padilla.

El projecte Sala 4 de L’Auditori ha tingut el suport de l’Ajuntament de Barcelona en acollir-lo al Fons Extraordinari d’inversió en l’àmbit local promogut per l’Estat. L’import de la inversió de 4.640.000 d’euros quadra amb els objectius de l’esmentat Fons Estatal d’augmentar la inversió pública en l’àmbit local mitjançant el finançament d’obres de nova planificació i execució immediata.