Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’Audiència Nacional espanyola jutja ara l’independentisme juvenil gallec

L’Audiència Nacional espanyola jutjarà aquesta setmana a dos joves independentistes gallecs, a qui acusa de terrorisme, falsificació de documents oficials i robatori amb intimidació per haver col·locat un explosiu de poca potència en una sucursal bancària de Santiago de Compostela el juliol de 2005.

La deflargració, que només va causar danys materials, ha dut la fiscal a demanar penes que s’enfilen fins a 19 i 21 anys de presó. A partir de dimecres, es jutjarà a una altra independentista gallega acusada de col·locar un altre artefacte l’octubre de 2004. Des de Galícia s’han organitzat manifestacions de protesta amb la persecució judicial dels independentistes i s’han organitzat dos autocars per donar suport als acusats.

Redacció
Redacció 03/11/2008

La idea dels independentistes era aconseguir repercussió mediàtica amb la seva acció, que va coincidir amb la festa patronal de Galícia. Segons la fiscal que duu el cas, un dels joves duia un carnet de conduir fals, i haurien intentat robar un cotxe amb intimidació. Els acusats, Ugio C. i Xiana R. pertanyen a l’Asambleia da Mocidade Independentista (AMI).