Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Audiència Nacional espanyola interroga els quatre joves acusats de cremar un retrat del rei per la Diada

|

- Publicitat -

La Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va sol·licitar al magistrat a primers d’octubre que procedís a aquesta citació. El Ministeri Públic relatava en l’escrit remès al jutge que en la tarda del passat dia 11 de setembre es va iniciar el recorregut d’una marxa convocada per ‘col·lectius del moviment independentista radical català’. A l’arribada de la capçalera de la manifestació al Passeig del Born, ‘dos individus no identificats amb vestimenta similar i els rostres tapats amb mocadors negres van pujar a una tarima muntada a manera d’escenari i van cremar una fotografia de gran tamany dels reis d’Espanya’.

Aquestes persones -segons la Fiscalia- van abandonar la zona seguint les indicacions d’un individu que els va conduir fins a una furgoneta aparcada en les proximitats, on van canviar la seva indumentària i es van barrejar amb la gent allí congregada sense que els agents de la Policia Autonòmica poguessin identificar-los.

Publicitat

Malgrat això, els Mossos van aconseguir identificar la persona que va llogar el vehicle on es va realitzar el canvi de roba i a la qual va ajudar a fugir als dos autors de la crema de la fotografia. La Fiscalia afegia en l’escrit que després de la crema de la fotografia ‘quatre individus amb indumentària similar als anteriors i rostres cobertscobrits amb màscares de color blanc van pujar a l’escenari i van cremar una bandera d’Espanya i altra de la República francesa’.

El delicte d’ultratge a Espanya està penat amb multes d’entre 7 i 12 mesos mentre que el d’injúries greus a la més alta representació de l’Estat comporta una sanció de 6 a 24 mesos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut