Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Audiència Nacional espanyola ajorna la revisió de la sentència contra Roura i Stern

|

- Publicitat -

Durant la reunió del Ple de la Sala del Penal, els magistrats han tractat breument el recurs presentat per la defensa contra la sentència dictada contra Jaume Roura i Enric Stern que els va condemnar a una multa de 2.700 euros per injúries a la Corona.

En la reunió han acordat nomenar com a ponent de la sentència el jutge Alfonso Guevara. Per entrar al fons de l’assumpte han ajornat la decisió pel pròxim ple que serà dijous vinent.

Publicitat

Fonts del Ple asseguren que diversos magistrats podrien tenir dubtes si cremar retrats dels reis suposa menystenir la monarquia, i si això s’ha de penar com injúries a la Corona.

Aquesta serà a segona revisió del cas ja que la primera sentència condemnatòria va quedar anul·lada en negar un intèrpret. La Sala va considerar que el jutge José María Vázquez Honrubia, ‘va impedir de manera efectiva que les parts i el propi òrgan judicial’ entenguessin les declaracions de Roure i Stern i es va ‘desentendre’ de les manifestacions dels dos acusats considerant que no havien volgut declarar. La resolució considerava que ‘és una garantia del dret de defensa’ utilitzar la llengua materna. Amb l’anul·lació el judici es va haver de tornar a repetir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut