Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’Audiència Nacional espanyola ajorna la revisió de la sentència contra Roura i Stern

El Ple de la Sala del Penal de l’Audiència Nacional espanyola encarregat de resoldre el recurs presentat contra la sentència que va condemnar Jaume Roura i Enric Stern a 2.700 euros de multa per injúries a la Corona ha decidit ajornar la decisió. En la reunió d’aquest dijous han tractat breument el tema i han acordat nomenar ponent de la sentència al jutge Alfonso Guevara. La revisió de la sentència previsiblement començarà en el pròxim Ple, dijous vinent.

Serà la segona revisió dins el cas dels dos primers joves condemnats per cremar fotografies. En la primera la sentència va quedar anul·lada perquè durant el judici oral el magistrat no va permetre l’ús del català.

Redacció
Redacció 31/10/2008

Durant la reunió del Ple de la Sala del Penal, els magistrats han tractat breument el recurs presentat per la defensa contra la sentència dictada contra Jaume Roura i Enric Stern que els va condemnar a una multa de 2.700 euros per injúries a la Corona.

En la reunió han acordat nomenar com a ponent de la sentència el jutge Alfonso Guevara. Per entrar al fons de l’assumpte han ajornat la decisió pel pròxim ple que serà dijous vinent.

Fonts del Ple asseguren que diversos magistrats podrien tenir dubtes si cremar retrats dels reis suposa menystenir la monarquia, i si això s’ha de penar com injúries a la Corona.

Aquesta serà a segona revisió del cas ja que la primera sentència condemnatòria va quedar anul·lada en negar un intèrpret. La Sala va considerar que el jutge José María Vázquez Honrubia, ‘va impedir de manera efectiva que les parts i el propi òrgan judicial’ entenguessin les declaracions de Roure i Stern i es va ‘desentendre’ de les manifestacions dels dos acusats considerant que no havien volgut declarar. La resolució considerava que ‘és una garantia del dret de defensa’ utilitzar la llengua materna. Amb l’anul·lació el judici es va haver de tornar a repetir.