Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’Audiència de Barcelona suspèn per primera vegada un judici per manca de jurats

El Tribunal del Jurat ha suspès aquest dilluns un judici que s’havia de celebrar per un assassinat a Rubí per manca de persones que podrien formar part d’aquest jurat popular. De les 36 persones seleccionades se n’han presentat 33 a primera hora entre les quals s’ha fet una tria per deixar les 20 amb què comencen la ronda de preguntes per seleccionar els 11 membres del jurat. Tot i això, tant les acusacions com les defenses només han triat tres mentre que sis han estat refusats i de la resta molts tenien excuses per motius personals o familiars. Al final, quan quedaven unes cinc o sis persones el magistrat president ha decidit suspendre el judici fins el dia 1 de desembre ja que faltava gent.

Redacció
Redacció 18/11/2008

Des de l’Oficina del Jurat s’ha destacat que les tres persones que no han vingut se’ls ha imposat una multa de 150 euros, i a més hauran de tornar a venir el pròxim 1 de desembre. En aquesta data es tornarà a fer una tria del jurat amb 36 persones més, com marca la Llei del jurat, les tres seleccionades i les cinc o sis que quedaven per passar abans de suspendre’s. Entre totes elles s’intentarà a tornar a formar 11 persones que jutgin Eduard I.C., de nacionalitat romanesa, acusat d’haver assassinat un home a Rubí per robar-li.

Fonts judicials han explicat que aquesta és la primera vegada a l’Audiència de Barcelona que se suspèn un judici per aquest motiu en els dotze anys que porta en funcionament el Tribunal del Jurat.