Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’atur, una forma de fer negoci

Hi ha empreses que gràcies a la crisi econòmica mundial estan, paradoxalment, incrementant els seus beneficis. Són els casos de les cadenes de menjar ràpid i barat o les empreses […]

Redacció
Redacció 26/11/2008

Hi ha empreses que gràcies a la crisi econòmica mundial estan, paradoxalment, incrementant els seus beneficis. Són els casos de les cadenes de menjar ràpid i barat o les empreses de caixes fortes.

Però ara us parlarem d’un cas encara més curiós. Individus que se les empesquen totes per tal que la crisi també sigui una font d’ingressos per a les seves butxaques.

El Servef (Servei Valencià d’Ocupació) han tingut greus problemes una vegada obren les oficines, per a organitzar les cues que es registren cada matí des de la matinada, sobretot en les oficines d’Alacant, on més ha crescut l’atur.

Un grup de persones ha vist en aquestes cues una font de diners. El modus operandi és senzill: aquests individus fan nit a les portes de l’oficina. Una vegada obren les portes, agafen tots els números que poden i els oferixen a les persones que han estat fent cua i que han agafat els números més endarrerits.

Un dels casos detectats de moment es va produir a l’oficina de Torrevellai els números es van cotitzar a 20 euros. Aquest fet va provocar la indignació dels ciutadans que feien cua que van trucar al Servef par queixar-se.

Un responsable d’aquesta oficina va explicar que ‘hem escoltat que ha passat alguna cosa així, però per descomptat haurà estat al carrer perquè a les oficines tenim un vigilant controlant que cada persona agafi només un número. Al carrer ja no ho podem controlar’. A més, ha comentat que a Torrevella duen ‘un any amb moltes cues i donem número a tothom. Qui es queden sense ser atès, és el primer a l’endemà’.