Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’Atles català… en castellà

Aquest Nadal les llibreries vendran l’Atlas Universal Planeta, una col·laboració de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i l’editorial Planeta amb cartografia pròpia de la institució catalana, que és la més […]

Redacció
Redacció 04/12/2007

Aquest Nadal les llibreries vendran l’Atlas Universal Planeta, una col·laboració de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i l’editorial Planeta amb cartografia pròpia de la institució catalana, que és la més actualitzada del món en aquest moment, segons el recent reconeixement de la International Cartographic Association.

Es tracta d’una edició de 584 pàgines, 318 mapes i un índex de 225.000 topònims, que tindrà un preu de 120 euros. Una joia que fins ara només s’havia publicat a l’estranger, i que ara arriba al Principat… amb els topònims en castellà.

La col·laboració d’una empresa privada i una institució de la Generalitat comporta, pels catalans, la possibilitat d’adquirir un material en una llengua que no és la nostra. Fonts de l’ICC han assegurat que es treballa per oferir-ne una edició en la nostra llengua, però ens sembla lamentable que la feina feta des de Catalunya i amb diner públic català acabi publicant-se en llengües estrangeres per criteris comercials.