Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Associació de Premsa de Madrid exigeix a Corbacho que demani disculpes per les amenaces del seu cap de premsa

|

- Publicitat -

L’associació creu que el comportament de Fran ‘mereix condemna i rebuig, perquè reflecteix una reprobable ofuscació i una inacceptable prepotència’. És per això que exigeix a Corbacho que expliqui els motius de tal comportament i que demani disculpes públiques al periodista afectat.

L’APM raona que, en el fons, és el conjunt de la societat la que es veu perjudicada ‘per les maneres de fer i pel tarannà’ de Fran. ‘Són cada dia més freqüents els desaires de polítics de tots els partits a periodistes que exerceixen la seva professió i els incomoden’, rebla.

Publicitat

Recorda a Corbacho que ‘el deure dels personatges públics és el de donar explicacions, comparèixer, respondre les preguntes’, i exposa que ‘les amenaces del responsable de premsa de Treball són inacceptables, deplorables, un cas més en l’escalada de menyspreu al treball dels periodistes i una prova addicional del deteriorament de la democràcia’.

Antecedents

Corbacho va comparèixer dimarts davant dels mitjans per un tema rutinari. Pràcticament al mateix temps, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, havia fet unes declaracions en què convidava el govern espanyol a reprendre el diàleg social a partir de setembre. El periodista de TVE, aprofitant la situació, va decidir fer la seva feina: preguntar a Corbacho què li semblaven les declaracions de Díaz Ferrán.

Corbacho va respondre educadament, però el seu cap de premsa es va dirigir tot seguit al periodista i el va increpar amb to amenaçador: ‘Ho has fet malament, molt malament. És més: demanaré qui ets per a evitar que vinguis a aquest ministeri en la mesura del possible’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut