Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Assemblea d’Estudiants de la UPF denuncia irregularitats en les eleccions a rector

L’Assemblea d’Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra ha presentat una reclamació a la Junta Electoral per denunciar la ‘falta de democràcia’ del reglament electoral de la UPF i ‘certes irregularitats’ que s’han produït en la jornada de reflexió i el dia de les eleccions a rector de la Universitat. Els estudiants demanen la nul·litat absoluta del procés electoral i asseguren que presentaran una queixa formal davant el Síndic de Greuges de la Comunitat Universitària (SGCU) i el Síndic de Greuges. De moment, han convocat una concentració per aquest dimecres a les onze del matí a l’àgora del campus de ciutadella, amb el lema ‘Una universitat amb un rector il·legítim no és una universitat democràtica’.

Redacció
Redacció 04/03/2009

Després d’aquest acte, els estudiants marxaran cap al rectorat de la UPF per continuar les mobilitzacions i a la plaça de la Mercè faran una ‘performance’ com a homentatge, segons diuen els estudiants, ‘al senyor Blanc, veritable guanyador d’aquestes eleccions en obtenir 1583 vots enfront als 561 de l’autoritari senyor Moreso’.

La reclamació que presenta l’Assemblea d’Estudiants té com a pretensió última la impugnació del procés electoral de les eleccions a rector d’enguany, ‘de la profunda indignació i del total rebuig que ens inspiren els fets que s’exposen a continuació i que resulten absolutament abominables des del punt de vista d’un procés electoral democràtic amb totes les garanties’.