Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’arquebisbe de Barcelona menteix descaradament sobre el finançament de 13TV

L’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, no té cap escrúpol en mentir obertament sobre el finançament de 13TV. En una entrevista aquest dilluns a El Punt Avui, defensa que el contribuent posi una creueta a l’església en la declaració de la renda perquè  ells treballen “al servei dels pobres” a més de destinar recursos al que és propi de l’esglèsia, però quan se li recorda que també  financen mitjans de comunicació com 13TV i la COPE i que aquest són mitjans molt agressius i ofensius vers els catalans, Omella tira pilotes fora, recomana no entrar en “concret en temes d'on van els diners” i sobre els mitjans de l’odi assegura que la Conferència Episcopal Espanyola “hi ajuda una mica, però són mitjans que s'autofinancen”.  Els comptes públics de la pròpia església espanyola deixen clar que l’arquebisbe menteix.

Redacció
Redacció 18/04/2016

13TV  rep més diners que Càritas
 
Segons la web de transparència de la Conferència Episcopal, que a principis d’any va presentar  els comptes del 2013, només aquest any l’església Espanyola va finançar 13TV amb 5,9 milions, encara que diferents mitjans asseguren que des del seu naixement el 2010 la cadena hauria rebut prop dels 50 milions d’euros de la Conferència Episcopal, que per altra banda té el 64,68 de les accions de la cadena. La justificació de la inversió aprovada per l’Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal és que el capital invertit a 13TV es per fomentar les “Activitats Pastorals Nacionals” destinades a “anunciar l’evangeli a través de la comunicació social”.

Per altra banda, el 2013 l’església espanyola es vanta d’haver incrementat en 1 milió d’euros l’aportació a Càritas Diocesanes que aquest any  hauria rebut 6.000 milions. En el còmput dels últims cinc anys,  les inversions a  13TV  superen en escreix les aportacions a  Càritas.
 
Omella considera que 13TV va corregint l’agressivitat vers Catalunya, que ho demani a Rahola, Forcadell, Romeva o Mas
 
L’arquebisbe assegura en l’entrevista que: “Nosaltres sempre demanem que tots els mitjans de comunicació siguin respectuosos amb la gent i amb la manera de pensar. Els periodistes no sempre es dobleguen fàcilment… Però bé, jo penso que es va corregint. Crec que si en algun moment hi ha hagut excessos s'ha corregit. Potser encara es pot fer millor, però hi ha una cosa: tots hem de fer examen, perquè ens agrada posar el dit a l'ull de l'altre”.

Recordem que a principis d’any 13 TV va protagonitzar un festival d’insults i desqualificacions contra el procés, Mas, Romeva, Forcadell i Rahola -a qui van qualificar de “filla de puta”- , per part dels tertulians del programa de 13TV, ‘El Cascabel”.