Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Laporta veu CiU, el PP, el Grupo Godó i dirigents d’ERC com a actors interessats en barrar-li el pas al Parlament

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, ha posat nom i cognoms als ‘poders fàctics’ que ahir denunciava que tenien interès en enfonsar-li la carrera política: CiU, PP, el Grupo Godó i alguns dirigents d’ERC. En el transcurs d’un esmorzar-entrevista amb directe!cat que es publicarà íntegrament demà dimecres, Laporta ha assegurat que la decisió de l’assemblea del Barça de portar-lo als tribunals respon a motivacions eminentment polítiques, de contrincants que ‘pensen que sóc una amenaça per a ells’. D’avui fins el dia de les eleccions, directe!cat realitzarà una sèrie d’entrevistes als principals líders polítics del país, convidant-los a visitar la nova redacció estrenada al juliol, i coincidint amb un moment de creixement del diari, que ha tornat a batre rècords d’audiència aquest mes de setembre amb 107.520 usuaris únics segons OJD.

Redacció
Redacció 19/10/2010

Ahir assegurava que la decisió de dur-lo als tribunals ve motivat perquè li volen ensorrar la carrera política. Assenyala a algú en concret?
Als poders fàctics d’aquest país, que tenen La Vanguardia i El Mundo Deportivo, ambdós del Grupo Godó, com a instrument per a intentar que no prosperi ni la meva carrera política en concret, ni la proposta política de Solidaritat Catalana per la Independència en general.

Pot concretar aquests poders fàctics?
Hi ha una foto que ho il·lustra molt bé: un mes abans de les eleccions a can Barça, Artur Mas i Enrique Lacalle, entre d’altres personalitats, van donar suport a qui ara és l’actual president blaugrana. Deuria haver-hi alguns compromisos, fins i tot tàcits, i possiblement també la voluntat que no prosperés la meva carrera política per part de tots ells. En posicionar-se a favor de l’actual president del FCB, sabien que també era una forma de posicionar-se en contra meva.

Algú més pot tenir interès en barrar-li el pas al Parlament?
També he vist intents en aquest sentit, i n’he tingut notícies, de representants d’ERC. Hi ha dirigents -que no són ni Joan Puigcercós, ni Jordi Portabella, ni Josep-Lluís Carod-Rovira, ni per suposat Rafel Niubò, que són persones que respecto molt-, que m’han decebut força. Sé que han contactat amb candidats de la presidència del Barça, dient que a Laporta no podia prosperar-li la carrera política perquè podia perjudicar els interessos electorals d’ERC. Tinc constància d’aquest fet i sé que són persones que han tingut responsabilitats dins d’ERC en quant a estratègia i a campanyes electorals. Veuen com una amenaça la posició de Solidaritat per aconseguir la independència del país i no perdre el temps amb tripartits i d’altres històries que no convenen als catalans, i pensen que poden perdre la possibilitat de reeditar el tripartit i perdre els càrrecs de confiança vinculats al Govern, que representaria una situació traumàtica per a tots ells.

Està assenyalant Xavier Vendrell?
Deixem-ho aquí. Casualment, quan vaig ser convidat per assistir al Gamper, el vaig veure a la llotja, a ell i a algú altre.

A les eleccions al FCB, Vendrell feu campanya per Rosell.
No ho sabia, li ho haurien de preguntar a ell, però possiblement seria per aquest motiu. Després hi ha d’altres persones vinculades a ERC que, des del meu punt de vista, deixen molt que desitjar.

Relacionats