Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Laporta reclama un ‘acte de generositat i humilitat’ a SI per anar amb ERC a les municipals de Barcelona

Aquest dijous expira el termini que els partits integrats en la coalició Solidaritat Catalana per la Independència s’han marcat per arribar a un acord, o anar per separat, de cara a les eleccions municipals de Barcelona. El líder de SI i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha reafirmat aquest dimecres la seva postura netament favorable a una ‘gran coalició independentista’ a Barcelona per les eleccions municipals i ha reclamat als membres de SI que facin un ‘acte de generositat i humilitat’ i acceptin concórrer amb Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona sense ‘vetar cap partit ni cap polític’. En la mateixa línia de mantenir les formes i la cordialitat que ja va seguir ahir Uriel Bertran, ha tornat a insistir que la voluntat és reforçar la candidatura amb la presència del partit de Joan Laporta i ha deixat la porta oberta a l’acord amb ERC i RCat. Tot i això, afirma que si no hi ha acord, Solidaritat es presentarà a les eleccions.

Redacció
Redacció 02/03/2011

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha confirmat aquest dimecres que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, així com a les de Barcelona. Bertran ha informat que menys Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, la resta de partits que integren SI i que van anar junts a les eleccions al Parlament, integraran la candidatura. ‘La intenció és reforçar SI amb Democràcia Catalana’, ha reiterat Bertran. A més, el dirigent ha dit que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC, després que el candidat republicà Jordi Portabella hagi dit que volen arribar a un acord amb SI.

La resta de partits tornen a dir ‘Sí’
La resta de partits que integren la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI): Els Verds-Alternativa Verda, el Partit Republicà Català, el PSAN, Catalunya Nació Independència i Solidaritat per la Independència han acordat presentar-se junts a les eleccions municipals de Barcelona i han anunciat que faran tot el possible perquè Democràcia Catalana i Joan Laporta també s’incorporin a la coalició. Uriel Bertran ha explicat que aquesta coalició es farà extensible a tots els municipis dels país on SI presenti una candidatura municipal i ha reiterat que les converses amb Democràcia Catalana de Joan Laporta continuen perquè aquest partit també s’incorpori  i formi part de la coalició.  També ha recordat que la coalició SI manté la proposta d’acord amb ERC per conformar una candidatura unitària independentista encapçalada per un candidat independent i de consens.

Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, també es presenta a les primàries
També s’ha presentat Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, com a candidat a les primàries que han d’elegir el cap de llista de SI a la ciutat de Barcelona. Vilanova ha dit que encapçala una candidatura ‘independentista, republicana i ecologista’ que busca ‘reforçar les bases de la coalició’.

En canvi, Laporta els reclama a tots plegats un ‘acte de generositat i humilitat’ per anar amb ERC a les municipals de Barcelona.