Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Laporta contraataca i acusa López Tena i Bertran d’haver-se aprofitat del seu nom

Joan Laporta passa a l’atac. Les declaracions que aquest dijous ha realitzat Alfons López Tena en que titlla Laporta de ser poc generós i humil, han estat contestades per l’expresident del F.C.Barcelona, que ha acusat als seus companys de partit d’haver-se aprofitat del seu nom en ‘situacions que els pogués donar èxit’. En aquest sentit, Laporta no es planteja deixar el seu escó al Parlament de Catalunya i afirma sentir-se ‘legitimat’ per seguir-lo ocupant si s’acaba materialitzant la ruptura amb SI a la cambra catalana. ‘Tinc legitimitat i responsabilitat per continuar com a diputat’, assegura en una entrevista al diari ‘Avui‘. Laporta insisteix que la independència ‘només es pot aconseguir a través de la unitat’ i ha apostat de nou per una candidatura conjunta entre ERC, SI i Reagrupament a l’Ajuntament de Barcelona. 

Redacció
Redacció 04/03/2011

L’endemà que SI anunciés que Joan Laporta deixava la coalició independentista per ‘unir-se a un altre projecte’ a les eleccions municipals, el líder de SI expressa la seva voluntat de seguir ocupant l’escó al Parlament. De fet, el futur del subgrup a la cambra s’acabarà de definir en una reunió dimarts que ve. Explica que se sent ‘legitimitat’ per continuar com a diputat i que va ser ‘força determinant’ en els resultats després del 28-N

Demana més ‘altura de mires’
Les discrepàncies amb els companys de Solidaritat que ha desembocat en la ruptura en la coalició és en el plantejament per concórrer a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona. Creu que ‘cal tenir més altura de mires i no aferrar-se a un tacticisme polític que només porta a una situació de bloqueig’ per unir les forces independentistes i no ‘dividir’. A més, acusa Alfons López Tena i Uriel Bertran de ‘pensar més en el partit’ i ha deixat clar que no vol fer ‘política de partidet endogàmic’.

López Tena i Bertran s”han begut l’enteniment’
Segons Laporta, els seus companys haurien admès en privat que no tenien opcions en els següents comicis, però sí ‘d’aquí quatre anys’. ‘Això és una entelèquia que no va enlloc. Qui pensi que aconseguirà ERC o CiU desapareguin, per mi s’ha begut l’enteniment’, afegeix en l’entrevista a l”Ara’.

L’expresident del FC Barcelona també assegura que no ha pactat res amb el cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i que hi continuarà parlant per veure com es podria articular una coalició entre la formació republicana i Democràcia Catalana. ‘Si veig que no hi ha incompatibilitats i s’aposta per fer una bona campanya que il·lusioni la ciutadania, amb una marca pròpia que signifiqui la unitat i no l’absorció d’uns partits importants en l’espectre polític català, aniré amb ells’, pronostica.