Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Laporta i l’ordinador robat

Com si d’una novel·la policíaca es tractés, el robatori de l’ordinador portàtil de l’ex president del Barça Joan Laporta, l’abril del 2008, té visos de convertir-se en un altre episodi […]

Redacció
Redacció 01/07/2010
Com si d’una novel·la policíaca es tractés, el robatori de l’ordinador portàtil de l’ex president del Barça Joan Laporta, l’abril del 2008, té visos de convertir-se en un altre episodi d’espionatge a Can Barça. Molt se’n va parlar i especular llavors sobre el furt que havia patit el president mentre presenciava la semifinal de Champions entre Barça i Manchester United, i fins i tot es va arribar a acusar a Laporta de bastir una maniobra per impedir, amb la denuncia del seu robatori, que es fessin públiques unes fotografies i informacions comprometedores.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació, però mai van marcar una línia clara de recerca que dugés a algun lloc. Tampoc en van treure l’aigua clara quan van investigar els despatxos i accessos del club per allà on, suposadament, havia passat el lladre. Res de res excepte una petjada sobre un full de paper. Després d’una exhaustiva recerca, el pobre resultat obtingut van fer disparar unes sospites que s’han vist ampliades amb la difusió per part de El Periódico d’un vídeo extret de les càmeres del club on es veu un home passejant tranquil·lament pels despatxos. Ocultant-se la cara amb la visera de la gorra, el presumpte lladre no sembla que tingui molta pressa per cometre el robatori. Fins i tot s’entreté a beure aigua abans d’agafar l’ordinador del president i marxar sense deixar cap empremta excepte la marca del seu calçat.

Ordinador sofisticat
L’ordinador de Laporta era un sofisticat model amb un sistema de seguretat que activava un senyal detectable per la policia si es connectava a Internet. Tal refinament tecnològic semblava que havia de facilitar la detenció del delinqüent, però ni així. Al llarg dels tres mesos posteriors al robatori, la policia va tenir sota vigilància l’ordinador de Joan Laporta per si feia us de la xarxa, però l’espera ha acabat per desesperar al cos policial que creu que no hi haurà més novetats sobre el tema i que, probablement, l’home del vídeo és un oportunista que va aprofitar les circumstàncies. Laporta per la seva banda va declarar el passat dimarts al diari Sport, que no sabia res del seu portàtil i que li preguntaria al director de seguretat del club. Hi ha qui pensa, però, que alguna cosa no encaixa i que les circumstàncies que va aprofitar el lladre, no estan gens clares.

Curiosament, la noticia s’ha publicat aquest dimecres coincidint amb l’anunci  del nou partit de Laporta que durà el nom de Democràcia Catalana que presentarà el proper divendres. El diari sembla que vulgui embrutar la figura de l’ex president blaugrana abans que faci definitivament el salt a la política catalana, alhora que es s’ha vist  una voluntat d’entelar el darrer dia de Laporta al capdavant del club.