Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Laporta es posiciona per Uriel Bertran de secretari general de SI en detriment de Fenoll

Solidaritat Catalana per la Independència escollirà dissabte vinent els membres de la seva Executiva Nacional, i sembla que els impulsors del partit volen mantenir el control copant les posicions de responsabilitat. Laporta aspira a ser ‘president d’Honor’ del partit, Alfons López Tena ocuparà la secretaria de Política Institucional, mentre que tant Uriel Bertran com Àlex Fenoll opten al càrrec de secretari general. Tot i aquesta disputa, la voluntat de Laporta sembla clara, i l’expresident blaugrana vol que la secretaria general sigui per l’exdiputat d’Esquerra en detriment de Fenoll, home de la seva confiança en els inicis fundacionals de Solidaritat. Aquest dissabte, a través del Twitter, Laporta demanava als militants que no ‘s’equivoquin’ i apostin per Bertran. De fet la cúpula del partit ja ha articulat una candidatura unitària anomenada ‘Anem per feina’ per tal d’aconseguir gestionar totes les àrees del partit.

Redacció
Redacció 14/02/2011

En concret, la piulada feta per Joan Laporta aquest dissabte assegura que ‘Uriel Bertran mereix ser el secretari general de SI’, i afegeix que ‘tot i que tothom és lliure de discrepar, qui consideri que no ho ha de ser s’equivoca’. Amb aquest moviment, Laporta trenca la imparcialitat entre Bertran i Fenoll, que des dels inicis de Democràcia Catalana era al costat de l’expresident blaugrana, i es mostra obertament partidari que sigui el primer qui ocupi la secretaria general del partit, tal com havia transcendit a través d’un missatge conjunt dels tres diputats.

Cal recordar que el Primer Congrés Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), que se celebrarà el proper dissabte 20 de febrer a Manresa, debatrà i aprovarà els estatuts, el programa marc per a les eleccions municipals i l’Executiva Nacional de la formació. L’actual nucli dur del partit, amb Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena, ha articulat una candidatura conjunta que, sota el nom d”Anem per feina’, intentarà col·locar els seus homes i dones al capdavant de la majoria de llocs de responsabilitat.

Un cop tancats els terminis per presentar-se als càrrecs, les candidatures presentades als diversos càrrecs, individuals o en equip, han estat les següents:

Presidència:
Jordi San Nicolás Villalonga.
Antoni Strubell i Trueta (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria General:
Àlex Fenoll.
Uriel Bertran i Arrué (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional d’Organitzacio i Finances:
Lluís Mosella.
Emili Valdero (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional de Política Institucional:
Jordi Céspedes Martínez.
Alfons López Tena (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional de Formació í atenció als Adherits:
Toni Salamanca (Toni Sala)
Núria Cadenes (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional de Polítiques Sectorials:
Maria Dolors Puertas
Jordi Anento (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional de Moviments Ciutadans i Temes Internacionals:
Anna Arqué.
Ramon Ausió.
Isabel-Clara Simó (candidatura “Anem per feina”)

Secretaria Nacional d’Acció Municipal:
Oriol Sallas.
Eugènia Oliveras.
Robert Ara.

Secretaria Nacional d’Estudis i Programes:
Jaume Renyer.
Josep Maria Mas.