Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Laporta creu que Solidaritat té prou ‘força’ per presentar-se en solitari a Barcelona

El president de Solidaritat, Joan Laporta, veu el seu partit amb prou ‘força’ per presentar-se en solitari a Barcelona, descartant d’aquesta forma afegir-se a la coalició entre ERC i Reagrupament anunciada ahir. El diputat creu que la seva formació pot superar el llindar del 5% dels vots, el mínim legal per aconseguir regidors al consistori barceloní, encara que en les eleccions del 28-N els resultats de SI a la capital catalana no van superar el 2,8%. Amb tot, ha subratllat que fins al congrés nacional no decidiran si pacten o no amb d’altres forces. Laporta ha valorat també el pla de viabilitat que va presentar el Govern, que ha titllat de ‘patètic’ perquè la Generalitat es baralla només per les ‘engrunes’.

Redacció
Redacció 29/01/2011

L’endemà de l’acord entre ERC i Reagrupament per presentar-se de forma conjunta a les eleccions municipals de Barcelona, Joan Laporta ha descartat, en un principi, sumar-se al pacte. L’expresident del Futbol Club Barcelona veu el seu partit amb prou ‘força’ per presentar-se en una candidatura única. En tot cas, creu que ha de ser el congrés nacional el que ho decideixi.

Laporta ha fet aquestes declaracions en el decurs d’un Congrés Regional de SI, en el qual s’han triat els càrrecs de l’organització a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. El president de SI ha confirmat que el partit tindrà presència a un centenar de municipis a tot Catalunya amb vista a les eleccions municipals.

Pla de viabilitat ‘patètic’
Joan Laporta ha valorat el pla de viabilitat financera que va presentar divendres el Govern de la Generalitat. Segons ha dit, li sembla ‘patètic’ com ha respost el Govern a la demanda de l’Estat que les comunitats autònomes redueixin més el dèficit. El dirigent de SI ha afegit que ‘ens estem barallant per les engrunes’ en comptes de ‘treballar perquè deixin d’espoliar-nos’, i ha volgut subratllar que l’espoli ascendeix al 10% del PIB català.

En aquest sentit, ha celebrat les declaracions de l’expresident Jordi Pujol, en què afirmava que la política espanyola actual deixa només dos escenaris possibles a Catalunya: la desaparició de Catalunya com a nació o la independència. No obstant això, li ha reclamat que aquestes declaracions ‘no es quedin en el terreny de les manifestacions i proclames’ perquè el que s’ha de fer és ‘treballar per la independència’.

Laporta ha criticat ‘l’ambigüitat’ de CiU sobre aquesta qüestió, i ha sospitar que es tracti d’una ‘estratègia’ de la federació nacionalista amb l’objectiu d’ocupar ‘tots els espais del catalanisme polític’. ‘No m’agradaria, com a catalanista, que aquestes manifestacions tinguin la intenció d’ocupar l’espai independentista perquè no es faci la independència’, ha conclòs.