Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Laporta: ‘A partir d’avui començaré a caminar cap a l’objectiu final’

L’endemà del traspàs de poders a la presidència del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta ha anunciat definitivament a través de la seva pàgina web que concorrerà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. ‘No paga la pena lluitar per millorar, en tots els sentits, el benestar social de les persones que viuen i treballen a Catalunya, per cercar vies que assegurin el millor futur dels nostres fills?’, es pregunta. I respon contundent: ‘Jo penso que val la pena comprometre’s per defensar els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya’. Així, confirma que ha constituït un nou partit que es presentarà aviat i que defineix com a ‘català, democràtic, humanista, progressista, defensor dels drets humans individuals i col·lectius’ i que està format per ‘persones de diferents perfils i orígens que compartim la premissa que en ple segle XXI i dins d’una sola Europa no trobem cap raó perquè Catalunya no pugui ser un Estat més de la Unió’. Laporta es compromet a defensar els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya i conclou que a partir d’avui començarà a caminar ‘cap a l’objectiu final’.

Redacció
Redacció 02/07/2010

Utilitzant pràcticament la mateixa expressió que quan va presentar-se a la presidència del Barça, Laporta afirma que es compromet a ‘dedicar la seva energia a un repte que, d’assolir-lo, garantirà una millor qualitat de vida per a tots els ciutadans que vivim i treballem a Catalunya’.

‘La fórmula per a la millora individual i col·lectiva existeix’

Després de veure com la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l’Estatut -juntament amb les declaracions del president del govern espanyol posant ‘punt i final’ al reconeixement de la identitat de Catalunya i el desplegament de l’autogovern- certifiquen el fracàs de l’encaix amb Espanya Laporta aposta per ‘administrar el cent per cent dels nostres recursos i tenir veu pròpia a Europa i al món’ i subratlla que, per aconseguir-ho, ‘cal que Catalunya sigui un Estat, i l’únic camí per assolir-ho és a través de la via política i democràtica’. I encoratja a construir, entre tots, ‘el millor Estat del món, el més democràtic, el més eficient i el més modern’.

Incògnites

S’espera que el partit constituït per Joan Laporta, que probablement durà el nom de Democràcia Catalana, es presentarà oficialment a primers de la setmana vinent i a partir de llavors es puguin conèixer més detalls d’aquesta nova candidatura. Entre aquestes incògnites destaquen si finalment hi haurà un pacte amb Reagrupament per concórrer junts a les eleccions i quines seran les persones que acompanyaran a Laporta en aquesta nova etapa.