Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

[L’aparador] L’AVENÇ (gener 2018)

L’Avenç comença l’any amb una doble mirada sobre els drets humans i els drets civils. L’advocat Philippe Sands resumeix la seva recerca sobre l’origen històric dels conceptes jurídics, avui plenament […]

Redacció
Redacció 11/01/2018

L’Avenç comença l’any amb una doble mirada sobre els drets humans i els drets civils. L’advocat Philippe Sands resumeix la seva recerca sobre l’origen històric dels conceptes jurídics, avui plenament admesos, de “genocidi” i “crims contra la humanitat”. L’historiador Nicolas Martin-Breteau ens ofereix una passejada pel nou Museu d’Història i Cultura Afroamericanes, a Washington, vist com la institució més recent de la democràcia americana.
 
L’entrevista del mes és amb el demògraf Andreu Domingo, que reflexiona sobre la identitat catalana i sobre fets recents com els atemptats del 7 d’agost o el Procés català. L’escriptor Joan-Lluís Lluís és el convidat enguany a fer una sèrie, que ha titulat “Els invisibles” i que girarà entorn de com l’han conformat les seves dues llengües, català i francès.
 
L’escriptor i crític Enric Sòria s’incorpora a la nòmina de L’Avenç amb una secció titulada “Cartes de prop”. En el bloc de ressenyes culturals, Imma Merino ens parla de Todd Haynes, Jon Todó de Francesc Trabal, Vicenç Pagès Jordà de Carson McCullers i Jordi Puntí de Gay Talese, Joan Didion i Janet Malcolm.