Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’any vinent, la Plaça del Diamant al TNC

El TNC ha tancat el curs amb 30.000 espectadors més que l’any anterior, i amb una ocupació del 70% de les seves sales. La temporada vinent el plat fort serà l’adaptació teatral de La plaça del diamant, el clàssic de la literatura catalana, celebrant així els centenari del naixement de la seva autora, Mercè Rodoreda. L’obra, que comptarà amb més de trenta actors dalt de l’escenari, farà gira per l’Estat espanyol i podrà ser vist a Madrid en una versió en català subtitulada en castellà.

Redacció 17/07/2007

Aquest any els espectacles més vistos han estat En Pólvora, que portava teatre català al TNC, i El ventall de Lady Windermere.

De cara a la temporada vinent, es prepara una adaptació teatral de la novel·la de Mercè Rodoreda La Plaça del Diamant, també es recuperarà l’espectacle de dansa J’arrive, de Marta Carrasco, que va exhaurir localitats aquesta temporada.

L’adaptació de la vida de la Colometa la signa Josep Maria Benet i Jornet i el paper de la protagonista recaurà en Sílvia Bel. S’estrenarà el 31 d’octubre a la Sala Gran i hi serà fins al 20 de gener.

A partir de llavors, iniciarà una gira per tot Catalunya i arribarà al Centro Dramático Nacional de Madrid a l’abril.

Nou teatre privat a la ciutat

També hem sabut que la ciutat de Barcelona disposarà, a partir del desembre, d’un nou teatre privat. El nou Teatre Gaudí s’especialitzarà en musicals alternatius i en dramatúrgies de nous autors catalans. Estarà situat al carrer Sant Antoni Maria Claret i disposarà de dues sales.

L’estrena de l’equipament serà el 12 de desembre amb un nou musical de Xavier Ribera i Òscar Mas amb cançons de Sondheim, que assistirà a la primera representació.