Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’any Monturiol celebrarà els 150 anys de l’avarament de l’Ictineu

El 2009 farà 150 anys que el mític submarí Ictineu, una de les primeres embarcacions capacitades per submergir-se, va capbussar-se a les costes catalanes. Per celebrar-ho ja s’ha articulat la comissió de l’Any Narcís Monturiol, que recordarà la vida i l’obra de l’inventor català, intentant que assoleixi el merescut reconeixement internacional i situar-lo així al lloc d’honor que li correspon a la història de la navegació submarina.

Entre les activitats més destacades d’aquest any de celebracions hi haurà una completa exposició sobre Monturiol al Museu Marítim de Barcelona, així com la construcció d’una actualització de l’Ictineu en forma d’un submarí modern que podrà submergir-se fins a 1.200 metres sota l’aigua.

Redacció
Redacció 11/11/2008

Serà justament el diumenge 28 de juny de 2009 quan farà els 150 anys de la varada de l’Ictineu de Narcís Monturiol, al port de Barcelona. Aquella prova exitosa va ser el punt de partida de 68 proves més entre aigües de Barcelona i d’Alacant. Amb aquells testos acabava de néixer el primer submarí plenament operatiu i segur de la història.