Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

L’antic cinema Alcázar de Barcelona es converteix en una macrollibreria

La històrica llibreria lisboeta Bertrand s’ha instal·lat a Barcelona, en el mateix local on hi havia el cinema Alcázar, a la Rambla Catalunya, per oferir un extens fons d’uns 140.000 llibres de totes les disciplines. La llibreria conjuga modernitat i tradició en una planta de 1.500 m², en què també hi ha un ampli espai reservat a les trobades entre escriptors i lectors, que seran freqüents en l’agenda cultural d’aquest nou establiment, que ja ha anunciat alguna sorpresa especial per a Sant Jordi, el dia de l’any que més llibres es venen. D’aquesta manera, Bertrand aterra a la capital catalana amb la intenció de convertir-se en un espai de referència per al món cultural.

Redacció
Redacció 04/03/2009

La primera llibreria Bertrand va obrir les portes el 1732 a Chiado, el barri literari de Lisboa, on encara continua dempeus fent de talismà per a la resta d’establiments de la casa, que són més de 50 a Portugal i gairebé una desena a l’estat espanyol. A Barcelona, s’inaugura la més gran aquest dimarts al vespre, amb la presència del ministre de Cultura, César Antonio Molina, l’alcalde Jordi Hereu i els escriptors Carme Riera i Juan Marsé.

El director de les llibreries Bertrand, Sven Huber, ha explicat que l’establiment pretén oferir llibres per a tots els públics, amb una especial atenció als títols en català i en castellà, a la literatura infantil i juvenil i a les obres humanistes, a més de les publicacions sobre art i disseny. Bertrand vol convertir-se en un referent de la literatura amb el Fòrum Bertrand, on es faran activitats literàries per a tots els públics, com ara conferències, presentacions, tallers o tertúlies.

A banda de les prestatgeries de llibres ofereix espais i punts d’informació interactiva, on els clients poden consultar l’àmplia base de dades de més de 700.000 referències de la cadena i veure continguts audiovisuals relacionats amb escriptors i obres. A més, la llibreria compta amb un Espai Cercle, dirigit als socis de Cercle de Lectors i Círculo de Lectores.

Aquests clubs formen part de Bertlesmann, un gran grup de comunicació alemany que, a la vegada, és propietari de DirectGrup, l’empresa que gestiona les llibreries Bertrand. Per això, la llibreria ofereix un espai únic per als membres del Cercle de Lectors, que tenen accés al catàleg exclusiu del club. Un equip de 25 persones gestionen la nova llibreria, que s’ha instal·lat en les proximitats d’altres grans establiments, com ara Casa del Llibre, Fnac o La Central.