Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’andalús que parlava català

Malgrat Francisco Camps aconsegueixi encadenar majories absolutes a la Generalitat Valenciana, sigui gràcies a Bernie Ecclestone o sigui gràcies a les constructores, sembla que els populars no les tenen totes […]

Redacció
Redacció 16/11/2007

Malgrat Francisco Camps aconsegueixi encadenar majories absolutes a la Generalitat Valenciana, sigui gràcies a Bernie Ecclestone o sigui gràcies a les constructores, sembla que els populars no les tenen totes amb el resultat que obtindran a les espanyoles en territori valencià, i ja han iniciat la tradicional ofensiva demagògica per tal d’enfonsar al PSPV i assegurar-se que Zaplana i companyia tinguin representació.

Aquesta setmana van atacar a Bernat Soria, l’actual ministre de Sanitat i un cèlebre investigador en cèl·lules mare, argumentant que “ningú s’explica perquè han nomenat candidat per Alacant a un andalús que parla català”, argumentava Ricard Costa, el president provincial popular de Castelló. Costa, que no parla ni un borrall de català, va ironitzar també sobre el fet que De la Vega, que es presenta per valencià, anomeni “Juan Ignacio” a Joan Ignasi Pla.

Si seguíssim la lògica de l’argumentari popular, podríem assegurar que “ningú s’explica com un indocumentat amb mentalitat xenòfoba pot ser president provincial de Castelló”, o com “algú que va entrar a la política per fer diners com Zaplana pot ser diputat per València”.

Per acabar el brindis al sol, Costa va assegurar rotundament que, de guanyar Rajoy les eleccions espanyoles, “hi haurà pla hidrològic i transvasament de l’Ebre”. Olé.