Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

L’ANC reparteix 500.000 diaris sobre l’oportunitat de construir un país nou

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està repartint aquest matí mig milió d’exemplars d’un diari que ha editat centrat en l’oportunitat de canvi social que suposarà la independència de Catalunya. Quasi 400 voluntaris de l’Assemblea s’han repartit en més de 150 punts d’arreu del país, especialment en parades de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona i Tarragona, per fer arribar el diari al màxim de gent possible. El periòdic, de vuit pàgines, compta amb continguts en català i castellà sobre pensions, pobresa energètica o les lleis suspeses pel TC

Redacció
Redacció 17/04/2015

“El canvi és a les teves mans”

La portada del diari apel·la directament al canvi, i incorpora diversos conceptes com la regeneració democràtica, la llibertat, la lluita contra la corrupció, o la sanitat, entre d’altres. L’interior de la publicació compta amb l’Editorial (“Tu poder”), i l’apartat Gent com tu, en què se cita persones reconegudes de diversos àmbits que, independentistes o no, expressen el seu respecte per la idea d’independència, en uns casos, o apel·len a ella com a oportunitat de canvi, en d’altres. Així, la secció compta amb noms com l’actor Dani Rovira o el seleccionador de la selecció espanyola, Vicente del Bosque, que malgrat no ser independentistes han mostrat el seu respecte a la possibilitat que Catalunya esdevingui un estat; i d’altres com el de l’actor Sergi López o l’exeurodiputat Raül Romeva, que en defensen la seva necessitat.
 
El diari també recorda algunes de les lleis suspeses la darrera legislatura pel Tribunal Constitucional (TC) que afecten directament al benestar dels catalans i les catalanes, com la Llei contra la pobresa energètica o l’impost sobre dipòsits en les entitats de crèdit, entre d’altres. A més, la publicació també destina dues pàgines a la ILP Habitatge, impulsada per la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC (Volem un país nou per fer-lo més just) i dues més a les pensions (Una República catalana para assegurar las pensiones).