Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

L’ANC obre les inscripcions per la Diada més inclusiva de totes

Albert Sánchez Piñol, Lluís Llach, Joel Joan, Joan Dausà i d’altres personalitats han estat els primers a inscriure’s a la Via Lliure a la República Catalana. El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha recalcat que aquesta no serà una manifestació partidista, i l’objectiu és que l’Av. Meridiana projecti al món la imatge d’unitat del país.

Redacció
Redacció 21/07/2015

La Diada de tots

Ja estan obertes les inscripcions al web de la Via Lliure a la República Catalana, des del portal via.assemblea.cat La idea és que “aquesta és una Diada de país. El seu èxit és responsabilitat de tots”. Així l’ha definida el membre del Secretariat Nacional, Josep Roquetes, que ha afegit que “El blanc de la Meridiana canviarà de color al pas d'un element mòbil per dibuixar el país de tots”.

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha definit aquesta Diada com “una mobilització de la gent”. Per ell, aquesta gran mobilització “no formarà part de les eleccions”, on els catalans en seran els principals protagonistes. L’Assemblea ha presentat el que seran també les samarretes blanques oficials de la manifestació, que tenyiran de blanc enguany l’Av. Meridiana.

El web d’inscripcions i el ‘cuc’

El portal, pel que fa a l’estructura de les inscripcions, presenta un format similar al de l’any passat. La gent podrà realitzar inscripcions per un màxim de cinc persones, i es podrà triar posteriorment el tram en el qual es vol participar. El web descriu perfectament com anirà l’organització i el desenvolupament de la manifestació, i té un apartat de notícies, un altre de preguntes i, òbviament com cada any, el cuc.

Eguany el ‘cuc’ està dividit en 135 trams simbolitzant els diputats del Parlament de Catalunya. Aquesta és la voluntat dels organitzadors, fer arribar la Via Lliure de Sant Andreu fins el Parlament, que serà el gran protagonista si es guanyen les eleccions del 27 de setembre. Com sempre, es podrà seguir l’evolució de l’ocupació per trams per Google Maps a tenor del color del cuc. El verd simbolitzarà la baixa ocupació, i la gradació de colors fins arribar al vermell, anirà indicant la plena ocupació.

T’ho perdràs?

La Via Lliure ocuparà més de cinc quilòmetres de l’Avinguda Meridiana de Barcelona, des del carrer Rosselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella. A diferència de l'any passat, en què només s’havia d’ocupar la part central de la Diagonal i la Gran Via, enguany s’omplirà l'Avinguda Meridiana completament. És per això que cal sumar tothom, cal que siguem més que mai. La inscripció a la Via Lliure és imprescindible per garantir l’èxit de la mobilització i assegurar que cap tram de la Meridiana quedi buit. Formarem així un immens mosaic blanc que omplirem de color entre tots! Reserva’t un lloc per a la història! 

Relacionats