Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’ambaixador espanyol a Israel esclata contra un article pro-procés d’un nord-americà

Guifré Jordan @enGuifre L’ambaixador espanyol a Israel ha esclatat contra un article d’un activista polític sionista nord-americà, Michael Freund, que pretenia justificar el procés d’independència català al diari israelià The Jerusalem Post. El diplomàtic espanyol, Fernando Carderera, ha respost a la columna d’opinió de Freund amb un article al mateix diari on afirma que un Estat català només ha existit durant sis dies en tota la història, que Espanya mai ha anat contra Catalunya i que mai l’ha ocupada. 

Redacció
Redacció 17/02/2017

Freund, exassessor del primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, defensava al seu text que el Principat té més dret que Palestina a ser un estat tot i que “no susciti tant interès per part de les capitals europees”. A més, deia que “Espanya ha estat ocupant Catalunya durant més de 3 segles” i que “els catalans poden legítimament defensar que són una nació amb la seva pròpia llengua”, a banda de mencionar les intencions de Puigdemont de celebrar un referèndum aquest setembre.

L'ambaixador espanyol a Israel: “Mai ha existit un estat català”

L’ambaixador espanyol a Israel, però, rebat que “mai ha existit un estat català”, a banda dels sis dies que van succeir la declaració de la República Catalana per part de Pau Claris el juny de 1641. També ha argumentat que “els orígens de Catalunya es remunten a l’Edat Mitjana amb la formació del comtat de Barcelona, que va esdevenir part de la Corona d’Aragó”. Així, diu que “Catalunya ha estat part d’Espanya des de la creació del Regne d’Espanya”.­­­

Carderera: “Mai hi ha hagut una història d'Espanya contra Catalunya”

Carderera també intenta desmentir Freund pel que fa al domini espanyol sobre el Principat: “Espanya mai ha ocupat Catalunya […]. Mai hi ha hagut una història d’Espanya contra Catalunya, ni el 1714 ni en els 300 anys posteriors”. L’ambaixador també segueix fil per randa l’argumentari de Rajoy per fer una defensa acèrrima de la Constitució i es permet acusar el seu interlocutor de no haver llegir un altre article seu que precisament rebatia una defensa del 9N de Freund uns dies després de la votació.
 

Relacionats