Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’alcalde de Vilafranca del Penedès dimiteix per evitar-se la moció de censura

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve (PSC), ha anunciat aquest matí que renunciarà al càrrec dilluns vinent en un ple extraordinari. D’aquesta manera Esteve s’evitaria el tràngol d’enfrontar-se a la moció de censura que estava preparant CiU i que ja havia rebut el suport dels regidors de la CUP. El socialista ha argumentat que així espera garantir un govern d’esquerres al municipi. Perquè la moció prosperi, són necessaris els vots a favor d’onze regidors i, amb els de la CUP i CiU, només falta esperar la decisió que prendrà l’únic regidor d’ERC a l’ajuntament, que es preveu que es pugui conèixer el proper 28 de març.

Redacció
Redacció 13/03/2009

Per Marcel Esteve, és ‘prioritari’ i ‘fonamental’ mantenir un govern d’esquerres a la ciutat i per això, cal obrir un nou escenari polític que permeti al PSC i totes les forces que s’hi vulguin sumar, formar un govern municipal amb una ‘major estabilitat’. ‘Això no ha estat possible en els darrers dos anys i penso que és un exercici democràtic procurar que hi hagi més oportunitats per poder treballar en favor d’un govern d’esquerres a Vilafranca’, ha afegit Esteve.

L’encara alcalde de Vilafranca creu que, com que als ajuntaments no és possible convocar eleccions anticipades, el canvi passa per un relleu a l’alcaldia. Esteve també ha demanat a la resta de partits polítics del consistori responsabilitat perquè hi hagi ‘governabilitat’ a l’ajuntament, una situació que no només és un repte i deure de l’equip de govern sinó de totes les formacions polítiques.

Quant a la possibilitat que CiU presenti una moció de censura contra el nou alcalde, Esteve ha dit que es tracta d’un ‘exercici democràtic’.

Previsiblement, l’actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, assumirà el relleu de l’alcaldia en un segon ple extraordinari el divendres vinent.