Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

L’alcalde de Lleida aposta per un front unitari amb Aragó i Andorra perquè els Pirineus organitzin uns Jocs d’Hivern

En declaracions al programa El dia a la COM, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat una candidatura dels Pirineus per esdevenir seu dels Jocs Olímpics d’hivern el 2018. Ros ha dit que la seva aposta és que aquesta candidatura sigui conjunta de l’Aragó, Catalunya i també Andorra.

Segons l’alcalde, ‘hem de buscar la complementarietat. Hi ha d’haver continuïtat geogràfica i per tant Lleida hi ha de jugar. Els Jocs Olímpics serien una gran promoció i una gran oportunitat per Catalunya però també per Osca’, ha argumentat l’alcalde de Lleida.

Redacció
Redacció 10/11/2008

Àngel Ros ha reconegut que ‘ja hi comencen a haver contactes. Aquest novembre em reuneixo amb el cap de govern d’Andorra i també amb el Síndic d’Aran, Paco Boya’ per parlar d’aquesta candidatura.

En aquest sentit, l’alcalde de Lleida no ha volgut parlar sobre les relacions i possibles contactes sobre amb aquest tema amb el govern de l’Aragó. ‘No tindria cap sentit fer un front Osca-Andorra contra Lleida. Un eix unitari Andorra, Alt Urgell, Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i Osca té tota la lògica del món. Zones del planeta amb menys nivell que els Pirineus han fet grans esdeveniments d’esquí. Al Pirineu ja li toca’, ha conclòs Ros.