Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’ajuntament de Blanes acomiada a un dels grans

El portaveu d’ERC durant els últims dotze anys a l’Ajuntament de Blanes, Joan Puig, deixa la ‘casa gran’. Aquest dilluns al vespre ha participat en el seu darrer plenari, on a l’hora d’acomiadar-se s’ha qualificat de polític ‘complicat, difícil i diferent’. Potser per aquest motiu, com recordava fa uns dies, se l’ha associat sovint amb el conflicte, però Puig defensa que ha estat coherent i que les seves decisions sempre s’han pres en ‘clau política’ i que ‘una altra cosa són les relacions personals’. La que té amb l’exalcalde socialista Josep Marigó, va quedar ahir en evidència. El PSC va ser l’únic partit que no va dedicar ni una sola paraula a Puig en el seu comiat.

Redacció 29/01/2008

Joan Puig ja és a Madrid on aquest dimarts ha d’intervenir al Congrés dels Diputats. Hi ha viatjat deixant enrere dotze anys i mig com a regidor de l’Ajuntament de Blanes i pensant en la campanya electoral de les pròximes eleccions generals, on podria tornar a sortir escollit diputat. A l’hora d’acomiadar-se de Blanes, però, ha destacat que passat aquest període electoral continuarà treballant per Blanes.

El ja exregidor té la voluntat de posar-se ‘a disposició del partit’, però sobretot, de donar suport a qui el succeeix en el càrrec, Conxita Boldú, per continuar vinculat a la política municipal. Gràcies a la seva tasca a l’Ajuntament de Blanes, Puig celebra haver pogut ser, durant aquests anys, president del Consell Comarcal de la Selva, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat al Congrés.

Puig també ha recordat que el temps li ha acabat donant la raó en aquelles decisions considerades polèmiques, com l’oposició a l’extracció de sorra de s’Abanell per dur-la a les platges del Maresme, a la llarga concessió de l’aparcament de Blanes o la promoció de la protecció del delta del Tordera i de Pinya de Rosa.

Ara, només espera que la justícia també li doni la raó amb l’oposició al desdoblament de la carretera N-II pel Vilar. ‘Espero no haver de sentir: ‘Quins van ser aquells polítics que van permetre aquest desdoblament?”, ha conclòs. Puig ha acabat demanant disculpes a qui no hagi entès la seva manera de fer política i manté que això no té res a veure amb les relacions personals.

Malgrat això, el conegut enfrontament entre Joan Puig i l’exalcalde Josep Marigó (PSC) es va tornar a posar de manifest durant el ple de dilluns. A l’hora d’acomiadar-se, tots els portaveus dels grups polítics (CiU, EUiA, PP i PDB) van dirigir-li unes paraules. Tots a excepció del PSC. ‘Què hi farem…’, es lamenta Puig en el seu bloc personal a internet.

Pel que fa a la resta, l’alcalde, Josep Trias (CiU), va lliurar-li una reproducció de la Font Gòtica i li va agrair la seva lluita per Blanes. Joan Salmerón (EUiA) li va retreure que s’havia sentit enganyat, però malgrat això li va desitjar sort, de la mateixa manera que ho va fer Celestino Lillo (PP). El portaveu popular també el va convidar públicament a ‘fer una cervesa’. Anselm Ramos (PDB) el va definir com un ‘animal polític’.