Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Ajuntament de Berga aprova una moció per convocar una consulta popular al municipi

|

- Publicitat -

No hi hagut sorpreses i l’Ajuntament de Berga ha aprovat donar el seu suport a la celebració d’una consulta popular al municipi. L’única ‘sorpresa’, tal com ha reconegut l’alcalde Juli Gendrau (CiU) ha estat l’absència al Ple del grup municipal del PSC. En aquest sentit l’alcalde ha recordat que el debat de la moció de la CUP s’havia ajornat fins aquest dimecres ‘perquè ells tinguessin temps d’estudiar la proposta’.

La moció de la CUP ha sofert una petita modificació per tal d’ajustar-la al marc legal. En el text inicial s’instava l’Ajuntament a convocar la consulta popular mentre que en el que s’ha aprovat aquest dimecres es diu que el consistori donarà el seu suport a qualsevol entitat que participi en l’organització de la consulta. A més a més, també es condemna l’actitud del govern estatal en la seva intervenció en la consulta d’Arenys de Munt (Maresme).

Publicitat

El regidor de la CUP, Natxo Romero, ha explicat que s’ha creat una comissió gestora que serà l’encarregada de ‘vehicular’ totes les entitats que estiguin interessades en tirar endavant la consulta. De cara la setmana que ve ja hi ha prevista la convocatòria d’una reunió. La intenció és que la plataforma tingui una àmplia representació de la societat civil.

L’alcalde, Juli Gendrau, ha dit que, per la seva banda, oferirà el seu suport ‘com hem fet sempre amb qualsevol entitat que ha organitzat activitats a la ciutat’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut