Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

L’Ajuntament de Barcelona oficialitza que parla català

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimecres un Reglament d’Usos Lingüístics que exposa que la llengua pròpia i vehicular de l’Ajuntament és el català, per la qual cosa haurà de fer totes les comunicacions en català. Si bé fonts municipals asseguren que ja es feia d’aquesta manera, el reglament oficialitzarà aquesta pràctica i la farà d’obligatori compliment. El reglament també inclou que l’ús del català per part de l’Ajuntament serà normal, atenent que normal significa atès a la norma establerta, que no se’n desvia, i no habitual o preferent. Per altra banda, els treballadors de l’Ajuntament hauran de conèixer el català.

Redacció
Redacció 18/11/2009

La regidora-portaveu republicana, Ester Capella, ha valorat positivament el Reglament d’Usos Lingüístics ‘ja que el vam proposar nosaltres i hi hem introduït moltes esmenes, modificant-lo per complet’. Capella, en qualsevol cas, ha recordat que ERC seguirà treballant per ‘anar més enllà’ i, per aquest motiu ‘mantenim unes esmenes que presentarem en forma d’al·legacions’. També ha destacat que el primer document del reglament era ‘de caire bilingüista’ i ha insistit en la tasca del seu partit per incorporar diverses esmenes.

També ha denunciat que durant l’actual legislatura hi ha hagut diversos casos de deixadesa lingüística per part dels partits del govern municipal, PSC i ICV-EUiA. Ho ha exemplificat amb les invitacions a actes, l’atenció ciutadana o material de l’Ajuntament només en castellà. ERC espera que el nou Reglament d’Usos Lingüístics garanteixi que aquests episodis no es tornin a repetir i el català es consolidi com a llengua d’ús normal i prioritari en totes les actuacions i comunicacions que faci l’Ajuntament.

Relacionats