Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

Demanen presó sense fiança per un funcionari de l’Ajuntament de Barcelona implicat en la trama dels prostíbuls

El fiscal ha demanat presó sense fiança per un inspector del departament de llicències municipals del Districte de l’Eixample de l’Ajuntament de Barcelona per la seva suposada relació amb l’extorsió vinculaciada a la trama de corrupció en els locals Saratoga i Riviera. També hi ha implicat un enginyer relacionat amb una empresa que treballa pel consistori. Per aquest acusat, el fiscal demana presó eludible amb el pagament d’una fiança de 15.000 euros. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat avui que els casos ‘ja estaven detectat’ a partir del sistema de control municipal perquè ‘casos aïllats com aquest tinguin el tracte que es mereixen’. Hereu ha considerat important que tothom tingui la garantia que les coses es fan correctament i que quan hi ha un cas excepcional hi ha un sistema de control per detectar-lo i posar-lo a disposició de la policia i de l’autoritat judicial.

Redacció
Redacció 31/03/2009

En cas que es demostri la seva implicació en els fets, Hereu ha avançat que l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular.

La titular del jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona va ordenar ahir aquestes dues més detencions, a més de dictar presó incondicional per a un inspector de la Policia Nacional i presó sota fiança de 20.000 euros per a dos advocats també detinguts per aquesta trama.

Relacionats