Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Ajuntament de Barcelona demanarà el domini .BCN

Tal com ja va va informar en primícia aquest diari a mitjans de juny, l’Ajuntament de Barcelona té intenció de demanar a l’ICANN, l’organisme mundial regulador dels dominis la xarxa, un de propi per la ciutat, el .BCN. La iniciativa del PSC no compta amb el suport dels partits sobiranistes del consistori que ho han interpretat com un intent de substituir el .CAT, un domini per projectar la cultura catalana a tot el món, sense posar barreres ni fronteres a aquesta cultura, aconseguit amb el suport de la societat civil, i no per la societat política com és en el cas del domini localista .BCN.

En cas que finalment s’aprovés el domini urbà, no seria efectiu fins el 2010. Veurem llavors quina voluntant, quin encaix i quina complementarietat tindrà el domini .BCN amb el domini .CAT.

Redacció
Redacció 24/10/2008

La intenció dels socialistes barcelonins és aconseguir la col·laboració d’entitats de la ciutat per perfilar conjuntament el projecte. En aquest sentit ja s’han adreçat a la Cambra de Comerç, Fira de Barcelona o el Port de la ciutat.

Mentrestant i com a dada curiosa i indicativa, l’Ajuntament de Barcelona manté inoperativa l’adreça Bicing.CAT que hauria de permetre accedir al web del servei de lloguer municipal de bicicletes, tot i que el domini està registrat a nom del propi Ajuntament, i que podria activar-se sense cap cost significatiu.