Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’agenda cultural Butxaca arriba al número 100

Després de nou anys sortint al carrer cada mes, l’agenda cultural Butxaca arriba aquest maig al número 100, convertida en una revista de referència per conèixer les activitats culturals de Barcelona. Des del maig de 1999, aquesta revista de format reduït es distribueix de manera gratuïta en 150 punts, com bars, sales de concerts, cinemes de versió original, teatres, museus, universitats i centres culturals, per informar de la programació actual i oferir una selecció de les propostes més interessants de música, teatre, cinema, exposicions, discos i llibres. Per a la celebració, el número d’aquest mes inclou continguts i portada especials es farà una festa aquest dijous a la sala Apolo.

Redacció
Redacció 09/05/2008

Butxaca és una publicació amb l’agenda cultural de la capital catalana, de mida reduïda que, com el seu nom indica, hi cap en qualsevol butxaca. És una proposta editorial independent que s’ha consolidat com una referència entre la població culturalment més activa de Barcelona, amb uns 20.000 exemplars mensuals, amb les activitats de referència de cada mes i les recomanacions de la revista.

El número 100 porta continguts especials, començant per la portada, formada per un mirall, que simbolitza el paper de reflex del moviment cultural de la ciutat que ha fet la revista durant aquest nou anys. Però també, segons expliquen els responsables, com a reconeixement als lectors que la llegeixen i utilitzen i li han donat sentit, encara que no hagin sortit mai a les fotos, que aquest mes es veuran reflectits en portada.

L’especial dels 100 números inclou una valoració del moment cultural per part de protagonistes de l’escena, amb músics com Jaume Pla, de Mazoni, o Elena Miquel, de Facto Delafé y Las Flores Azules. També hi surten escriptors com Kiko Amat o Lolita Bosch, i dramaturgs com Carol López, cineastes com Isaki Lacuesta¸ activistes culturals com Eduard Escoffet, actrius com Mercè Martínez, Clara Segura o Mar Ulldemolins.

Per tancar la celebració, la revista Butxaca organitza una festa aquest dijous a la sala Apolo, amb dos figures de l’escena independent, com Guille Milkyway, artífex de La Casa Azul, i Miqui Puig, que obriran una sessió de música de discjòqueis desenfadada i festiva. Els seguiran els suecs Speech Defect, una batedora de funk i hip hop, que s’emmarcarà en les sessions de música negra que els dijous el Powder Room porta a terme a l’Apolo.