Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’Agència Catalana de Joventut entra a formar part de l’executiva de l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil

L’Agència Catalana de Joventut ha estat escollida com a nou membre de la Junta de Govern de l’Agència Europea d’Informació Juvenil i Assessorament (ERYICA en les seves sigles en anglès) durant la celebració de l’Assembla General Ordinària de l’entitat que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Hèlsinki.

Redacció
Redacció 24/04/2016

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha participat a l’assemblea

On ha explicat el model de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil formada per 38 oficines joves arreu del país i per 294 punts d’informació juvenil, així com  la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil que s'encarrega de dissenyar, coordinar i impulsar la informació juvenil, donant suport i eines de treball a les administracions locals i professionals de joventut.
 
Marta Vilalta ha destacat que formar part d’entitats com ERYICA aporta noves oportunitats de millorar les polítiques de joventut de Catalunya, per l’aprenentatge i la xarxa que suposa, però a la vegada és una manera de poder incidir en les prioritats a nivell europeu i poder contribuir a construir unes polítiques de joventut europees efectives i justes.

Catalunya reconeguda com a nou membre de ple dret a l’ERYICA l’any 2014

Catalunya va ser reconeguda com a nou membre de ple dret a l’ERYICA l'any 2014 i des de llavors ha mantingut una participació activa en aquesta entitat, fet que li permet compartir decisions i coneixements amb la resta de serveis d’informació juvenils d’arreu d’Europa en igualtat de condicions.
 
ERYICA va ser fundada el 1986 i és una agència europea independent, integrada per serveis públics d’informació juvenil, organismes i xarxes de coordinació. Treballa per intensificar la cooperació europea en l’àmbit del treball i dels serveis d’informació juvenil. El seu objectiu és desenvolupar, donar suport i promoure la qualitat de la política i la pràctica d’informació generalista envers la joventut en tots els nivells, per tal de satisfer les necessitats d’informació dels joves a Europa i per aplicar els principis de la Carta Europea d’Informació Juvenil.
 
Durant el viatge, la directora general de Joventut també ha participat al Seminari sobre reptes i oportunitats de la informació i assessorament juvenil en l’era digital i ha participat en la celebració del 30è aniversari de l’entitat, que ha comptat amb representants del Govern de Finlàndia i de diverses institucions europees. 

Relacionats