Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’aeroport del Prat guanya un 9,3% de passatgers el 2007

El nombre de passatgers acumulats que van passar per les instal·lacions de l’aeroport del Prat van fregar gairebé els 33 milions de passatgers (32,85 milions), cosa que suposa un increment del 9,3% en relació amb les xifres registrades durant el 2006, segons ha informat Aena, empresa pública que gestiona els aeroports de tot l’estat espanyol i adscrita al Ministeri de Foment. Quant al tràfic internacional de fora dels països de la UE, el nombre de passatgers va ser 2,9 milions, amb un increment del 9,6%. Els passatgers procedents d’aeroports de països de la UE van augmentar un 14,3%, després d’arribar a un tràfic de 14,6 milions de persones.

Redacció 16/01/2008

Els mesos que van registrar una més gran mobilitat, amb xifres superiors als 3 milions de passatgers, van ser juny, juliol, agost i setembre, destacant el mes d’agost amb 3,408 milions, la xifra més elevada de tot l’any.

Si l’agost va ser el mes que va recollir el nombre de passatger més elevat, el mes de gener, amb poc més de dos milions de persones, va ser el període on es va registrar el tràfic més baix de tot l’exercici que ara s’ha tancat.

En l’àmbit del tràfic internacional, Aena reconeix que l’increment ha estat possible gràcies a les noves rutes obertes amb Canadà i Mèxic, a més dels augments de freqüències setmanals de rutes ja existents com les que cobreixen els Estats Units, Marroc, República Dominicana, Singapur, Polònia, Hongria i República Xeca, entre altres destins.

Corredor Barcelona-Madrid

El corredor aeri entre Barcelona i Madrid, considerat l’eix amb més tràfic de passatgers a Europa, va ser utilitzat per més de 4,7 milions de persones, amb un increment del 9,9% respecte a l’acumulat el 2006.

Mercaderies

Quan a les operacions registrades en l’àmbit del moviment de mercaderies, l’evolució es manté a l’alça