Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’aeroport de Sabadell podria formar part d’una xarxa d’aeròdroms empresarials

Sabadell podria formar part de la xarxa d’aeroport empresarials i corporatius que preveu la Generalitat per al futur mapa aeroportuari. La decisió final està ara per determinar i s’haurà de mirar si Sabadell compleix els requisits, ha explicat el director general de ports, aeroports i costes de la Generalitat, Oriol Balaguer. Aquesta xarxa ha de tenir una nova instal·lació ubicada a un radi màxim de 80 quilòmetres de Barcelona i ha de donar servei a a les empreses. No obstant, Balaguer ha insistit que en cas que les instal·lacions centrals d’aquesta xarxa no s’ubiquin a Sabadell, es podran fer vols per a les empreses si hi ha demanda dels empresaris de la zona.

Redacció
Redacció 07/05/2008

Pel que fa a les obres d’ampliació de l’aeroport de Barcelona, Balaguer ha assegurat que van a ‘bon ritme’ ja que l’any que ve estarà enllestida la terminal sud. La nova ‘preocupació’ del govern és ara desenvolupar tots els contactes necessaris per augmentar el nombre de vols intercontinentals.

D’altra banda Balaguer ha explicat que en les properes setmanes s’hauran d’analitzar les propostes sobre el Pla d’aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya (2007-2012) una vegada ja ha acabat el període d’al·legacions. Les propostes són ‘molt nombroses’ i ha especificat que van des de construir nous emplaçaments a desenvolupar econòmicament els aeroports existents. ‘Pensem que podrem avançar en els propers mesos i aprovar el Pla abans de l’estiu’, ha conclòs.