Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Aeroport de Reus posa en marxa la nova terminal de facturació

|

- Publicitat -

La nova terminal de facturació de l’Aeroport de Reus és un edifici de nova planta, amb una façana feta de vidre, que ha estat dissenyada com a continuació de les terminals d’arribades i sortides, integrant els tres edificis en un. L’edifici disposa d’una sola planta amb una sala de facturació àmplia, on se situen els 23 mostradors de facturació, una xifra que triplica el nombre de mostradors que hi havia anteriorment.

A més, en aquest espai s’hi situen les oficines de les companyies aèries, els locals comercials, una zona de restauració, dos banys i una comissaria per als Mossos d’Esquadra. Tant la nova terminal com els edificis de sortides i arribades són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

Publicitat

L’edifici compta amb unes lamel·les automatitzades de control solar situades al llarg de la façana principal que permeten variar la incidència dels rajos solars a l’interior de la terminal, disminuint el consum dels equips de climatització. Així mateix, les obres s’han dut a terme tot prestant atenció als aspectes mediambientals i d’estalvi energètic, tal com ha destacat la presidenta d’Aena, María Encarnación Vivanco. La nova instal·lació disposa també d’un sistema d’inspecció d’habitatges de bodega que inclou tres màquines d’inspecció EDS (Sistema de Detecció d’Explosius) i una màquina de rajos X.

L’ampliació d’aquesta àrea també ha suposat la millora de la zona d’aparcament, amb dues noves àrees de 31.200 metres quadrats i 983 places. Aquesta adequació ha comportat una inversió de 4,2 milions d’euros.

Millora de l’edifici de sortides

En aquests moments s’està treballant en la millora i ampliació de la terminal de sortides amb l’objectiu d’adequar-la com a edifici d’embarcament. Després de la reforma, la superfície d’aquest edifici serà de 4.800 metres quadrats. En aquestes noves instal·lacions se situarà la sala de sortides i sis portes d’embarcament. En els dos laterals hi estaran ubicades les oficines dels operadors aeris, locals per als cossos de seguretat i zones comercials.

Aquesta millora forma part de la mateixa actuació que engloba la construcció de la nova terminal de facturació i suma una inversió de 23,2 milions d’euros.

Pròximes millores a l’Aeroport de Reus

D’entre les obres que s’estan fent actualment a l’Aeroport de Reus hi ha l’ampliació de la plataforma d’aeronaus cap a l’est amb una extensió total de 55.000 metres quadrats, a més de la construcció d’un nou carrer de connexió a la plataforma en una de les capçaleres de pista. L’obra també preveu la reparació de les lloses danyades de la plataforma, així com la pavimentació de les illes existents. La inversió destinada a aquesta obra és de 9,6 milions d’euros.

Aena té previst iniciar el 2010 les obres d’una nova àrea terminal, un projecte que encara es troba en redacció i que té un cost de 90 milions d’euros. Aquesta actuació consisteix en la construcció d’un edifici terminal de desenvolupament longitudinal paral·lel a la pista de vol i al nord-est de l’actual. El nou edifici estarà format per un edifici processador de dos plantes i un dic en un únic nivell que faciliti l’accés a peu dels passatgers a la plataforma, de manera que la zona de passatgers disposi d’una superfície suficient per a satisfer les necessitats previstes.

La presidenta-directora general d’Aena, María Encarnación Vivanco, i el delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Joan Rangel, han visitat aquest dimarts l’aeròdrom reusenc. Els dos han coincidit a destacar que les inversions previstes a l’Aeroport de Reus serviran per crear nous llocs de treball i per desenvolupar la zona. En aquest sentit, Rangel ha manifestat que aquestes millores són una ‘bona notícia’ per l’activitat econòmica del territori. El delegat de l’Estat ha explicat que Aena està treballant en l’increment de l’activitat aeroportuària amb la finalitat de captar la presència de nous operadors.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut