Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’aeroport de Lleida-Alguaire podria estrenar-se a la tardor

L’aerport de Lleida-Alguaire podria estar llest a l’octubre o novembre d’aquest any. Així ho ha afirmat el president de la Generalitat, José Montilla, en una visita que ha fet a les instal·lacions que ja es troben en una fase molt avançada de construcció. Montilla ha explicat que en la situació de crisi és important fer inversions com aquesta per ‘superar el temps perdut i preparar el país per afrontar reptes d’una economia i un món en procés de canvi’. Deu companyies aèries s’han interessat ja per operar en aquest nou aeroport, i com ja va avançar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, una d’elles serà internacional.

Redacció
Redacció 27/02/2009

L’aeroport de Lleida-Alguaire, el primer que promou la Generalitat, tindrà enllaços amb destinacions de l’Estat espanyol com (Madrid, Sevilla i la Corunya) i europees (Gran Bretanya, Irlanda, Alemanya i França). El desplegament d’aquesta infraestructura serà progressiu i les previsions indiquen que en un termini de deu anys podrà assolir els 400.000 passatgers i les 3.500 tones de mercaderies transportades per any.

Deu companyies aèries s’han interessat per operar a l’Aeroport de Lleida-Alguaire que començarà a fer proves de vol el pròxim mes de maig i estarà operatiu definitivament al quart trimestre de l’any. El conseller del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), Joaquim Nadal, ha confirmat que hi ha una companyia internacional que operarà a Alguaire (Segrià), tot i que no n’ha volgut desvetllar el nom.