Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’acord per la moció entre JxSí i la CUP deixa fregida l’oposició

Els ulls d’Enric Millo han hagut de fer pampallugues quan ha vist la notícia de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP al voltant de la moció que reitera el suport al procés de desconnexió ja expressat amb anterioritat el 9 de novembre a través d’una altra moció.

 

Redacció
Redacció 05/04/2016

Millo ja veia la Mesa del Parlament als jutjats

El portaveu del Partit Popular, Enric Millo, qualificava durant la jornada d’avui l’actitud de la Mesa del Parlament capitanejada per Carme Forcadell com a “irregular”, i que “sentava un mal precedent”. De fet, el portaveu popular demanava a Forcadell que no eludís la responsabilitat implícita que tenia com a presidenta de la cambra per permetre que es debatés una moció “il·legal”: “eviti ni eludeixi la seva responsabilitat i la dels membres de la Mesa”.

“Si abandonen les seves funcions, el millor que poden fer és dimitir, perquè no podem entendre que no vulguin complir amb les seves obligacions legals”. El PP segueix utilitzant una terminologia ben dura contra tot allò que fa referència a l’avenç del Procés català. “Si considera que, com ja van dir, no es pot tramitar perquè hi ha una il·legalitat, ella mateixa pot modificar l’ordre del dia i treure el punt; no cal que traspassi la responsabilitat a la resta de diputats”.

Carrizosa a l’estela del PP

Al seu torn, el portaveu de Ciudadanos, Carlos Carrizosa, també s’ha expressat en termes molt semblants: “Malgrat els intents d'exprimir el màxim el reglament, incorreran en responsabilitat, personalment, perquè estan fent desistiment de funcions”. Carrizosa creu també que la Mesa hauria d’haver tirat enrere la Moció si la veia irregular, i no traspassar la responsabilitat de decidir als partits del Ple. El diputat de Ciudadanos ha criticat que el representant de CSQEP a la Mesa no hagi votat en aquesta ocasió i ho ha considerat com una picada d’ullet al Procés.

Junts pel Sí i la CUP arriben a un acord parcial in extremis

Malauradament però per aquestes formacions, JxSí i la CUP ja han arribat a un acord parcial sobre la moció amb una esmena transaccionada al darrer instant en què es parla de “reiterar els objectius continguts en la declaració”. Les divergències es mantenen pel que fa a l'actuació dels Mossos d'Esquadra i els càrrecs electes. La CUP vol que el Govern els ha d'instar a desatendre els requeriments de l'Audiència Nacional i JxSí s'hi oposa, fet pel qual hi votarà en contra.